• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sandžak danas

07.02.2024

22:36

Maloletnik iz Brodareva pušten iz pritvora! Napao poznanika na proslavi i to zbog ovoga

Pixabay

Vesti

Maloletnik iz Brodareva pušten iz pritvora! Napao poznanika na proslavi i to zbog ovoga

Podeli vest

Džafer E, maloletnik iz Brodareva, oslobođen je nakon dve sedmice provedene u pritvoru i sada može da se brani sa slobode.

Ovaj potez suda usledio je nakon optužbi da je na nacionalnoj osnovi napao maloletnog P. B, koji je na jednoj privatnoj proslavi u Prijepolju pevao kontroverznu pesmu "pucaj u džamije", navodi Sandžak danas. 

Pritvor je prvobitno određen Džaferu E. pod obrazloženjem da bi mogao da ometa postupak i utiče na svedoke. Međutim, nakon razmatranja slučaja, sud je odlučio da su prestali razlozi za zadržavanje u pritvoru.

Advokat maloletnog Džafera E, Haris Henjaš, naglasio je da je njegov klijent dobro i da nije imao problema u pritvoru. On je takođe istakao da su svi svedoci u postupku već ispitani i da je stoga prestao osnov za dalje zadržavanje u pritvoru.

Foto: RINA

Ilustracija

 

- Džafer E. pušten je da se brani sa slobode, dakle ukinut mu je pritvor. Prestali su razlozi, ako ih je uopšte i bilo, za privođenje. Ispitani su svi svedoci u ovom postupku. Prestao je po tom osnovu razlog za dalji pritvor i sudija za maloletnike je usvojio naše predloge i pustio je Džafera da se brani sa slobode. Od 24. je bio u pritvoru. Džafer je fizički dobro, svi su bili korektni prema njemu u pritvoru i nije imao nikakvih problema - istakao je Henjaš.

Odluka suda o puštanju Džafera E. da se brani sa slobode ukazuje na važnost pravne procedure i poštovanje prava optuženih, dok istovremeno osigurava da se pravda ostvari na adekvatan način.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija