• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

08.02.2024

21:52

"Gledao sam tetku kako živa gori"! Požar u selu kod Gadžinog Hana izazvao žar iz šporeta! (FOTO, VIDEO)

D. K.

Vesti

"Gledao sam tetku kako živa gori"! Požar u selu kod Gadžinog Hana izazvao žar iz šporeta! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Lekari niškog Univerzitetskog kliničkog centra bore se za život Gordane Živković (80) iz Čagrovca koja je teško povređena u jutrošnjem požaru u ovom gadžinhanskom selu.

Vatra je zahvatila njenu kuću oko 8.30 sati a sve ukazuje da je požar izazvao žar iz šporeta na čvrsto gorivo koji je pao na platnenu prostirku odakle se proširio na nameštaj. Nesrećna starica pokušala je da ga ugasi i tom prilikom zadobila opekotine po skoro čitavom telu. Sigurne smrti spasila je njena snaja N.Ž. koja je Gordanu izvukla iz kuće ali je i ona zadobila na sreću, samo lakše povrede.

V. Ž., očevidac požara, inače sin N.Ž. kaže da ga je majka uspaničeno pozvala telefonom.

Foto: D. K.

Poćar je krenuo od šporeta

- Plačući je ponavljala : "Gori kuća, gori kuća"! Pomislio sam da se naša kuća zapalila, doleteo sam iz Gadžin Hana gde živim u Čagrovac što sam pre mogao. Bio sam svedok strašne slike, moja majka je vukla Gordanu i plakala na sav glas, a ona je cela gorela. Imao sam protivpožarni aparat, uleteo sam u kuću i njime i crevom sa vodom počeo da gasim požar. Vrlo brzo su stigli vatrogasci i policija, požar je ugašen, a moju tetku Gordanu  sa teškim povredama Hitna pomoć je odvezla u bolnicu - priča ovaj čovek.

Ispred Gordanine kuće zatekli smo njenog brata Velizora Živkovića koji je tugom posmatrao dom svoje sestre pretvoren  u zgarište.

Foto: D. K.

U staričinoj kući je sve izgorelo

- Gordana se nikada nije udavala, nije imala svoju porodicu pa sam ja brinuo o njoj. Donosio sam joj lekove, namirnice i obezbeđivao ogrev.  O nesreći me je obavestio unuk moje snahe koja je Gordanu izvukla iz zapaljene kuće, Šta se tačno desilo ne znam, došao sam što sam brže mogao iz Niša gde živim ali je tada već sve bilo gotovo - rekao je Velizor.

Pretpostavlja da je za požar  kriv "smederevac" jer, kako kaže, nije bilo nijednog drugog izvora koji bi mogao da dovede do takve vatrene stihije.

Foto: D. K.

Kuća u kojoj je izbio požar

- Da je vatru izazvala instalacija videlo bi se na zidovima. Ovde je jasno da je krenula od šporeta i širila se dalje. Sada je to ionako najmanje važno, najbitnije je da se moja sestra oporavi ali ko zna šta će biti s obzirom na težinu povreda i njene poodmakle godine - zaključio je Živković.

  Iz niškog UKC je saopšteno da je ekipa Doma zdravlja iz Gadžin Hana dovezla stariju ženu u ovu ustanovu sa opekotinama na 80 odsto tela.

 

 

 

- Opekotine su drugog i trećeg stepena, prostiru se po celom telu, nema ih samo na potkolenicama i stopalima. Nakon dijagnostičke obrade i konsultacije ORL lekara, oftalmologa, plastičnog hirurga i anesteziologa,  primljena je u Urgentni centar zbog hirurškog zbrinjavanja opekotina odakle je prevedena na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju - saopšteno je iz niške bolnice.

Niška policija je potvrdila da je došlo do požara, da su intervenisali vatrogasci te da je jedna povređena žena zbrinuta u UKC Niš dok drugoj nije bilo potrebno bolničko lečenje.  Kako je rečeno u PU NIš,  obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u ovom gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17