• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ikragujevac.com

10.02.2024

12:29

Upozorenje zbog požara: Budite odgovorni, poštujte zakon i pazite na otvoreni plamen

freepik

Vesti

Upozorenje zbog požara: Budite odgovorni, poštujte zakon i pazite na otvoreni plamen

Podeli vest

Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu apeluje na građane na oprez i odgovornost zbog nedavnih požara na otvorenom prostoru. Broj požara je u februaru ove godine značajno povećan, a posledice bi mogle biti daleko veće, upozorava načelnik Uprave, Zoran Kočović.

- Najveći broj požara izazvan je ljudskim faktorom", ističe Kočović. "Zato građane molimo da budu veoma oprezni prilikom upotrebe otvorenog plamena, da poštuju zakonske propise i u slučaju požara odmah obavijeste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj 193.
 

Kočović navodi nekoliko nedavnih primera. Vatra je zahvatila 16 hektara površine kod Beočina, no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i dobrovoljnih jedinica, nije bilo veće štete.

Na području Borskog okruga registrovano je čak 76 požara, brzo ugašenih i bez povreda, dok vatrogasci i dalje dežuraju kod Loznice gde je vatrom zahvaćeno pet hektara zemljišta.

- Požari na otvorenom prostoru predstavljaju veliku opasnost za ljude, imovinu i životnu sredinu. Uzimajući u obzir sušu i jake vetrove, pozivamo sve na maksimalnu odgovornost i oprez - zaključuje Kočović.


Neka ova vest i vas podstakne da budete svesni potrebe za oprezom i pravilnim postupanjem sa otvorenim plamenom. Budite odgovorni i zaštitite sebe i okolinu od požara!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija