• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

10.02.2024

16:00

Advokat iz pištolja izrešetao bivšu devojku! Zločin iz strasti na Novom Beogradu

informer.rs

Vesti

Advokat iz pištolja izrešetao bivšu devojku! Zločin iz strasti na Novom Beogradu

Podeli vest

Beogradski advokat Dragiša Kecojević (68) ubio je bivšu partnerku Vladanku Vučeljić (54) ispred njene zgrade u Ulici pariske komune na Novom Beogradu, jer je sumnjao da ga je napustila zbog drugog muškarca.

Ovaj zločin se desio 10. februara 2018., a nepune dve godine kasnije Kecojević je osuđen na jedinstvenu kaznu od svega deset godina zatvora - devet godina zbog ubistva i dve godine zbog nošenja pištolja bez dozvole.

U obrazloženju presude, sudija Aleksandar Trešnjev je naveo da je olakšavajuća okolnost to što je okrivljeni bio zaljubljen u Vladanku!

- Smatramo da se ovom kaznom postiže svrha kažnjavanja. Olakšavajuća okolnost su vaše godine, to što niste osuđivani, ali i to što ste bili zaljubljeni u nju - obratio se sudija Kecojeviću i poručio mu: "Pamet u glavu!" 

Kamere sve snimile

Kobne noći Kecojević je dovezao žrtvu do ulaza u zgradu u kojoj stanuje. Oni su se još u kolima posvađali, a prepirku su nastavili i po izlasku iz automobila. Poslednje sekunde Vladankinog života snimile su kamere, postavljene na ulazu u njenu zgradu.

Informer je ranije objavio jezivi snimak, koji podseća na scene iz krimi-filmova, na kome se vidi kako žena otključava vrata zgrade i, dok zastaje da izvuče ključ, iza njenih leđa se pojavljuje muškarac, obučen u crno i sa fantomkom na glavi, ugurava je unutra i puca.

Foto: informer.rs

Maskiran fantomkom, Dragiša hladnokrvno ispalio pet hitaca u žrtvu pa pobegao

Čim ju je pogodio prvi hitac, nesrećna žena se stropoštala na pod, a ubica je potom hladnokrvno ispalio u nju još četiri hica. Dragiša je preskočio beživotno telo žene sa kojom je bio u vezi desetak godina, protrčao kroz hodnik i izašao na suprotan ulaz, seo u svoj automobil i pobegao.

Policija u prvom trenutku nije imala nikakvu informaciju o ubici, ali je od komšija saznala da je Vladanka imala partnera i da se sa njim svađala te noći ispred zgrade. Za samo nekoliko sati osumnjičeni je uhapšen.

Isprva nije hteo da prizna zločin, branio se ćutanjem i odbio je poligrafsko ispitivanje. Pištolj, iz kog je pucao, nikada nije pronađen. Više tužilaštvo je Kecojevića teretilo za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, ali je sud procenio da je reč o "običnom" ubistvu.

Optuženi je na suđenju pokušao da opravda zločin, rekavši da je bio očajan jer je patio za ženom koja ga je ostavila, da je zapravo hteo da se ubije pred njom!

- Vladanka je početkom godine donela odluku da prekine vezu sa mnom. To je za mene bio šok, kao grom iz vedra neba, ceo svet mi se srušio. Pitao sam se zašto, bio sam tužan, odbačen i za mene je to na neki način bio kraj života. Pomišljao sam na samoubistvo - branio se Kecojević.

Pucao iz očaja

On je potom opisao kako je redovno prolazio pored zgrade u kojoj je živela Vladanka, ali je to pokušao da opravda željom da je vidi, ne da je uhodi.

Poslednje večeri, kako je tvrdio, nameravao je da pokuša da je ubedi da se pomire, iako se na snimku koji su zabeležile sigurnosne kamere vidi da je došao naoružan i maskiran:

- Hteo sam da je molim još jednom ili da se pred njom ubijem. Dok je otključavala, ja sam ušao za njom i rekao joj da ne mogu da živim bez nje. Ona mi je odgovorila da je ne zanima. Bio sam besan, očajan, ne znam koliko puta sam pucao, verovatno sam ispalio svu municiju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 2 meseca

Nije teško ubistvo a ispalio ceo šaržer u ženu, da je overi. Olakšavajuća okolnost je što je bio zaljubljen, pa zbog čega nije pucao u sebe nego u ženu. Od suda previše.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija