• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

12.02.2024

14:01

"Spalila bih ga da mogu"! Pobio joj je sve živo, ona poručuje: "Njegovog porodici treba uzeti sve"

printscren

Vesti

"Spalila bih ga da mogu"! Pobio joj je sve živo, ona poručuje: "Njegovog porodici treba uzeti sve"

Podeli vest

Baka Stojanka Đokić, majka vlasnika menjačnice, saznala je danas od naših novinara da je dželat njene porodice osuđen na doživotnu robiju.

Nesrećna žena je na početku razgovora, na sam pomen njenih najmilijih, briznula u plač, a onda smo joj i saopštili da je Goranu Džoniću, koji je ubio njenog sina, snajku i unuku, potvrđena doživotna robija.

Baku ta vest nije iznenadila, a najteži životni udarac, koji je dobila u septembru 2021., lomi je i danas, isto kao i prvog dana.

- Nema meni nikakve utehe. Ako mu je presuđena doživotna, ali ja bih njega palila deo po deo, na živo, da se muči, to je zaslužio. Znala sam da mi je ubio sve moje. Pitam se zašto je morao da ih spali, kakvo je to zlo… I moju Likanu, moje zlatno dete, koje bih sada spremala za svadbu, a nje nema. Ja sam je odgajila, od kad je bila mala kao pilence. Život bez njih mi je nikakav, bolje bi mi bilo da me nema. Ovaj bol ne mogu da podnesem. Sada sam potpuno sama i nema ko ni da me obiđe - govori za Alo slomljena Stojanka, jedva dolazeći do daha od suza.

Foto: informer/printscreen

 

Nesrećna starica kaže da je nakon tragedije viđala Džonićevu porodicu u novim automobilima.

- Ne znam koliko je novca Džonić ukrao mom sinu, kada ih je pobio. Ali 15 dana nakon njegovog hapšenja videla sam da je njegova žena Suzana kupila nov automobil. Verujem da policija nije pronašla sav novac, koji je Džonić sakrio i da ga sada troši njegova porodica. I njegov sin je kupio nova kola. Odakle im, ako ne od novca mog sina. Ona svake srede ide da poseti muža u zatvor. Ne zanima je što je ubica. On je svoju porodicu obezbedio, a moju je pobio - navodi baka.

Foto: D.K.

 

Ona kaže da je njen sin Goran Đokić zarađeni novac iz menjačnice štedeo da bi obezbedio svoju ćerku Lidiju.

- Hteo je da joj kupi stan. To je znao i Džonić. Znao je da moj sin ima puno novca, koji čuva za moju Liku, a Goran je to samo njemu rekao. Svako veče nam je dolazio u kuću. Čim vidi da Goran dolazi u moje dvorište, eto i njega na kapiji. Obletao je oko njega, ali o novcu nikada nije pričao. Kao da je potajno kovao plan da ga opljačka, a stalno se pravio fin i normalno pričao sa nama. Kad god dođe, voleo je svaki put da kaže: “Lidija, spremi mi istu kafu kao Goran što pije” – priseća se Stojanka.

Prema njenim rečima, Džonić je jednom prilikom od Gorana tražio 20.000 evra na zajam, a dobio je duplo manje.

- Goran mu je dao 10.000, ali mu ovaj nikada nije vratio. Što nije prodao neku od pet svojih kuća, da vrati dug, nego se on pored toga još više zaduživao kod drugih ljudi. Država treba sve da uzme njegovoj porodici. Oni su sve znali šta je uradio, a sada troše taj novac – zaključuje Stojanka u očaju.

Apelacioni sud u Nišu saopštio je jutros da je Goranu Džoniću iz sela Moravac potvrđena kazna doživotne robije, koju mu je prethodno izrekao Viši sud u Nišu 13. juna prošle godine, kao i da je njegova žalba na tu odluku odbačena.

To znači da je Džonić kriv zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije (25).

Istragom je utvrđeno da je u noći između 26. i 27. septembra 2021. Godine presreo automobil Đokića u selu Moravac, dok su putovali kući u Aleksinac. Nakon toga je uz pretnju pištoljem naterao Gorana da vozi do atara sela, gde je prethodno iskopao jamu. Tamo ih je svo troje usmrtio hicima iz pištolja, a onda njihova tela spalio u jami.

Na kraju je iz Goranovog gepeka uzeo torbu sa oko 100.000 evra, a onda pobegao na svom skuteru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija