• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

14.02.2024

11:12

Potresno svedočenje oca Adriane Dukić: Ćerka mi je ubijena u svojoj klupi, tu je satima ostala

Informer, Društvene mreže

Vesti

Potresno svedočenje oca Adriane Dukić: Ćerka mi je ubijena u svojoj klupi, tu je satima ostala

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, svedočio je Dane Dukić, otac ubijene Adriane (13) koju je 3. maja tokom masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio Kosta K.

U potresnoj ispovesti zbog koga su plakali svi u sudnici, Dane je ispričao da se porodica vratila iz Francuske pre tri i po godine upravo zbog dece kako bi mogli više vremena da provode zajedno.

 - Živeo sam sa troje dece na Novom Beogradu. Rođen sam u Francuskoj, tamo su rođena i moja deca. Moji su poreklom iz Like, a supruga iz Vojvodine i bili smo vezani za naš kraj. Želeli smo da probamo da živimo ovde,  pa da vidimo kako će to da ide. Hteli smo da deca imaju slobodu, jer u Francuskoj ima mnogo nacija i plašio sam se za njih, nikada ih nisam puštao same. Vratili smo se 2020. godine i Adriana se upisala u "Ribnikar". Ona se privikla na nove drugare, snašla se. Ona nam je najstarija pa je bila stub i znala je kako da postupa sa mlađim bratom i sestrom. Adriana nije poznavala Kostu. Družila se sa Angelinom koja takođe ubijena - kazao je kroz suze Dane.

Foto: Foto: Masha Bandjur

Otac ubijene Adriane Dukić

 

 

Očajni otac ubijene devojčice kaže da još ne veruje da je ovako nešto moglo da se desi njegovoj ćerki, prisećajući se kobnog jutra.

- To je jutro sam je ispratio u školu... Odvezao sam je do škole i dogovorili smo se da je posle vodim na ručak. Nikada... Nikada nije izašla iz škole. Taj dan kada sam čuo da je bila pucnjava, jurio sam u školu, ali nam ništa nisu hteli da kažu.  Nakon nekoliko sati su nas pozvali u policiju i tada su mi rekli da je moja Adriana nastradala. Nisam mogao da verujem, da je tako nešto moglo da se desi -  glasom punim tuge ispričao je Dane Dukić. 

Grcajući on je ispričao da su deca u školi ubijena za 2 minuta, i da je njegova ćerka ubijena dok je sedela na času.  

- Naša deca su ubijena za dva minuta. Moja Adriana je izmasakrirana dok je sedela u klupi. Dobila je pet metaka.. četiri i telo i jedan u potiljak. Sedela je satima u školskoj klupi.. tako... tako mrtva. Od njenih stvari ostala je samo pernica, ostalo je sve krvavo. Ne znam kako je neko uzeo za pravo da za dva minuta uzme naše živote. Od tog 3. maja naš život je stao. Kriv sam... Svakog jutra idem na groblje da se izvinim Adriani i da joj kažem da je volim. Jednom me je pitala:"Tata kako ti možeš da živiš bez tvoje mame i tate? " a onda dodala "Ja ne bih mogla". Naša deca su slika našeg vaspitanja. Oni su naučili da budu dobri prema drugima, mrava nije zgazila - sa suzama u očima ispričao je otac ubijene Adriane Dukić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr ja

pre 3 meseca

I dalje se najtežim dok čitam o deci koju je onaj manijak pobio,,,i razmišljam postoji li kazna za to,,,,za njega i njegove vaspitače ,,,,,postoji,,,,verujem da će se neko toga setiti,,,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija