• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.02.2024

14:22

Ginekologu iz Sremske Mitrovice produžen pritvor! Majka preminule bebe optužila ga za akušersko nasilje!

Shutterstock/Google

Vesti

Ginekologu iz Sremske Mitrovice produžen pritvor! Majka preminule bebe optužila ga za akušersko nasilje!

Podeli vest

Lekar ginekolog M.M. se od 20. januara nalazi u pritvoru Kazneno- popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici

Lekaru specijalisti ginekologije i akušerstva M.M.(44) iz Rume Viši sud produžio je pritvor u trajanju još od 30 dana. 

U sudu su naveli da je lekaru Opšte bolnice Sremska Mitrovica  određen je pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i tačke 4 ZKP - uznemirenje javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl 259 stav 2 KZ u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći iz čl 251 stav 1 KZ, pišu Novosti.

Nakon što je porodilja Marica Mihajlović (26) iz Šida, javno optužila lekara M.M. koji je porodio, da je pretrpela akušersko nasilje, kako je rekla, da je tokom porođaja vikao na nju, pretio da će da je udari, smrska glavu, skakao po stomaku, kao i da ga je molila da joj uradi carski rez kako bi se dete spasilo, on je odbio.

Nesrećna žena ceo svoj slučaj, prvo je detaljno opisala na Fejsbuku, a zatim i preko medija, iz tog razloga, kako je navela, želeći da upozori i druge žene na nemarnost doktora M.M. ali i dala podstrek drugim ženama koje su prošle golgotu kao i ona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija