• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/nezavisne.com

21.02.2024

14:49

Opljačkan Parohijski dom SPC u Bjelovaru! Pre dva meseca pisani ustaški grafiti, sada ukraden novac

Shutterstock/Robson90

Vesti

Opljačkan Parohijski dom SPC u Bjelovaru! Pre dva meseca pisani ustaški grafiti, sada ukraden novac

Podeli vest

Hrvatska policija pokrenula je istragu nakon pljačke Parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u kojem u Bjelovaru sa porodicom živi Stefan Maksimović, sveštenik iz Banjaluke, kao i nakon iscrtavanja ustaških obilježja i znakova na ulazu pravoslavne crkve Svete Trojice u ovom gradu.

- Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar u oba ova događaja sprovode intenzivna kriminalistička istraživanja. Budući da je postupanje tokom uviđaja tajno nismo u mogućnosti iznositi tok i dinamiku provođenja ovih kriminalističkih istraživanja - rečeno je iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske za medije. 

Inače bjelovarska policija tvrdi da sveštenik nije zatražio policijsku zaštitu niti su u bilo kojem trenutku bili ispunjeni zakonski uslovi da bi policijska zaštita njega i njegove porodice bila potrebna.

Parohijski dom u kojem u Bjelovaru živi sveštenik Maksimović sa porodicom opljačkan je 17. februara, a lopov ili lopovi su nakon provale izvršili premetačinu i ukrali veći količinu novca, kao i nakit sveštenikovog deteta.

Inače pljačka se desila samo dva meseca nakon što je na hram Srpske pravoslavne crkve u ovom mestu oskrnavljen ustaškim i nacističkim simbolima. Upravo zbog ovoga oglasila se i porodica Maksimović.

- Ovaj nemio događaj desio se samo dva mjeseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu saopštila je porodica Maksimović.

Kako dodaju, bjelovarska policija koja nije rešila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu Svetog Trojice koji se odigrao 21. decembra prošle godine, obaveštena je i o ovom slučaju.

-Izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake - navela je porodica Maksimović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija