• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

21.02.2024

23:04

Kralj kriptovaluta biće izručen SAD? Ovo je stav Višeg suda

Epa/Twiter

Vesti

Kralj kriptovaluta biće izručen SAD? Ovo je stav Višeg suda

Podeli vest

Južnokorejski državljanin Do Kvon treba da bude izručen Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koje ga terete za kriminalno udruživane i druga krivičnih dela.

To je odlučio Viši sud u Podgorici, pišu portali u Crnoj Gori.

Viši sud je odbio zahtev Južne Koreje za izručenje Do Kvona, potvrdila je "Vijestima" Marija Raković, samostalna savetnica za odnose sa javnošću tog suda.

Foto: EPA/Boris Pejović

 

 

Navela je da će Apelacioni sud Crne Gore po službenoj dužnosti doneti odluku u vezi rešenja Višeg suda da odbije zahtev Južne Koreje.

Naglasila je da odluka o izručenju SAD nije još pravosnažna, jer branioci Do Kvona imaju pravo žalbe.

Apelacioni sud je ranije saopštio da je za konačnu odluku o izručenju "kralja kriptovaluta" Do Kvona nadležan sud a ne ministar pravde, kao i da Viši sud nije utvrdio ko je prvi tražio njegovo izručenje, zemlja čiji je državljanin, Južna Koreja ili SAD.

Foto: EPA/Boris Pejović

 

 

Apelacioni sud je ranije ukinuo prvostepeno rešenje Višeg suda kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Do Kvona radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela po molbi obe zemlje.

Podsetimo, Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, pokazali falsifikovane pasoše Kostarike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 meseca

Koreanac putuje falsifikovanim pasošem Kostarike.... pametno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija