• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infromer/Rešetka

22.02.2024

09:40

Jeziv snimak iz Leskovca: Muškarac zlostavlja životinje, svinji lopatom polomio kičmu (VIDEO)

Društvene mreže

Vesti

Jeziv snimak iz Leskovca: Muškarac zlostavlja životinje, svinji lopatom polomio kičmu (VIDEO)

Podeli vest

Policija i nadležni iz ekološkog kriminala trenutno vrše uviđaj u selu Radonjica kod Leskovca nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako stariji čovek na svom imanju maltretira životinje, a zatim i mučkim udarcima motkom sakati svinju u svom dvorištu.

Osiumničen za zlostavljvanje je Č.M. iz ovog sela, a u Policijiskoj upravi Leskovac nam je potvrđeno da je uviđaj u toku.

- Domaćin, ako možemo tako da aga nazovemo, mlatio je svinje jer su ubile i pojele dva mala jagnjeta. Na trenu smo saznali da jadne životinje iedu i svoje prasice, jedu ih i psi, jer ih vlasnik ne hrani. Svinju koju je izudarao na snimku smo zatekli kako i dalje leži nepomično u dvorištu. Najaverovatnije joj je polomio kičmu - kaže za Rešetku zaštitar Životinja Goran Momčilović, koji je sa nadleržnima na terenu.

Kako navodi, ovaj seljanin je od  svog dvorišta napravio deponiju.

- Životinje su neobeležene i nevakcinisane. U štali smo zatekli i konja za koga sumnjamo da više godina nije izašao iz nje. Čovek ovo radi godinama, prijavljivan je više puta, a niko od nadležnih službi nije reagovao dok nismo mi došli da se uverimo u ceo horror koji smo ovde zatekli -  zaključuje Momčilović.

 

Pored njega i policije, na licu mesta su i veterinarski inspektori, kao i predstavnici udruženja za zaštitu životinja iz Niša.

 

U nastavku pogledajte snimak o kome naš sagovornik govori. Upozoravamo da je snimak uznemirujući:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija