• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

22.02.2024

17:59

Trenuci ih delili od strašne smrti! Goran je Ivana izvukao iz zapaljenog automobila, postali su prijatelji za ceo život (FOTO)

D.K.

Vesti

Trenuci ih delili od strašne smrti! Goran je Ivana izvukao iz zapaljenog automobila, postali su prijatelji za ceo život (FOTO)

Podeli vest

Nišlija Ivan Tomanović (45) i Doljevčanin Goran Nedeljković (59) danas su se prvi put sreli nakon dramatične saobraćajne nesreće koja je prošla bez žrtava samo zahvaljujući Goranu koji je rizikovao svoj da bi spasio Ivanov život.

Tog 17. septembra na putu od Niša ka Doljevcu, Tomanović je sleteo sa kolovoza da bi izbegao vozilo koje je iz suprotnog pravca prešlo u njegovu traku, nekoliko puta se prevrnuo da bi mu se auto zapalio. Samo zahvaljujući Goranu, koji je svojim PP aparatom ugasio požar i izvukao Ivana iz gomile zgužvanog metala, Tomanović je prošao samo sa lakšim povredama.

Po obostranoj želji, nakon što su pali jedan drugome u zagrljaj otišli su na mesto nesreće koje je obojicu potreslo.

- Odveo sam Ivana na mesto gde se prevrnuo da vidi šta je i kako je bilo, još su na sve strane delovi vozila koji svedoče da je nesreća bila strašna. Opet sam sve to preživeo u glavi, savladale su me emocije i potekle su mi suze. Setio sam se kako sam gasio vatru svestan da i mene i njega minuti dele od smrti jer auto “benzinac” u takvim situacijama vrlo brzo eksplodira.

Foto: D.K.

Prijatelji za ceo život: Ivan i Goran

 

Puno mi je srce, stekao sam doživotnog prijatelja, današnji osećaji si zaista neopisivi Jednostavno eto desilo se da sam naišao u pravom trenutku za spas Ivanovog života. Dok sam gasio vatru prošla su tri, četiri automobila ali se niko nije zaustavio. Nešto kasnije naišao je jedan automobil za koji se ispostavio da pripada Ivanovim kolegama pa kada sam se uverio da je on dobro, ostavio sam ga sa njima i produžio za Niš.

U povratku sam video šlep vozilo kako podiže Goranov automobil pa sam vozaču dao svoj broj telefona i zamolio ga da ga dostavi momku koga sam spasio. On mi se javio i eto sada smo se sreli - priča hrabri Doljevčanin. Dodaje da nakon što se priča o ovom događaju pojavila u medijima, prima čestitke sa svih strana.

- Stiglo mi je na stotine telefonskih poziva, ljudi me na ulici prepoznaju, pozdravljaju, lep je to osećaj ali ja sam najsrećniji time što je Ivan živ i zdrav - rekao je Nedeljković.

Tomanović kaže da je tog jutra krenuo na posao, te da je prava sreća što je bio sam jer obično vozi koleginicu koja tada sa njim nije pošla jer se razbolela.

- Kretao sam se svojom trakom kada sam ugledao beli kombi koji je preticao Goranovo vozilo velikom brzinom. Verujem da je išao preko 120 na sat jer je i Goran posvedočio da mu se auto zatresao kada je kombi prošao pored njega. Gledao sam smrti u oči, da sam zastao, samleo bi me, nisam imao kud osim u jarak.

Povukao sam volan u desno, tu je bio neki betonski nadzidak u koji sam udario i osetio kako se prevrćem tri, četiri puta. Auto je počeo da se dimi, u sekundi mi je prošlo kroz glavu da ću živ izgoreti. Umiranja se nisam plašio ali takve strašne smrti jesam - opisuje Tomanović nesreću.  

Foto: D.K.

Na mestu nesreće: Goran i Ivan

 

Onda je kako kaže čuo glas nekog čoveka i shvatio da će izbeći najgore.

- Čuo sam kako neko pita da li sam sam dobro, odgovorio sam da jesam a onda čuo zvuk razvaljivanja vrata. Ugledao sam čoveka koga tada nisam prepoznao, jer je bio mrak. Nakratko se zadržao a kada se uverio da sam dobro, produžio je svojim putem. Dobio sam njegov broj telefona od prijatelja i pozvao ga čim sam napustio bolnicu. Kada sam počeo da ukucavam brojeve pojavilo mi se njegovo ime.

Sav sam se naježio, ispostavilo se da se radi o čoveku koga sam pre par godina upoznao na zelenoj pijaci, gde smo vodili prijatan razgovor i razmenili brojeve telefona. Šta posle svega reći osim da nije bilo Boga i Gorana ne bi danas ja bio ovde gde sam. Nisam se još oženio a kada budem to odlučio Goran može da bira hoće li mi biti brat ili pobratim, kuma već imam ali i to bi mu ponudio da je drugačije - kaže Tomanović.

Tomanović dodaje da je u policiji saznao da beli kombi koji je izazvao nereću nije pronađen te da bi voleo da vidi nesavesnog vozača koji bi ga verovatno oterao u smrt da nije bilo Goranovog herojskog podviga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija