• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

23.02.2024

16:40

Zakazano saslušanje roditelja dečaka koji je počinio ubistvo u Ribnikaru: Pozvani i zaposleni škole

D. Ćuruvija

Vesti

Zakazano saslušanje roditelja dečaka koji je počinio ubistvo u Ribnikaru: Pozvani i zaposleni škole

Podeli vest

Advokat Ognjen Božović, zastupnik članova porodica ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" danas je izjavio da su svi tužioci završili sa svedočenjem i da će u aprilu biti saslušani tuženi, odnosno majka i otac dečaka koji je počinio masovno ubistvo.

- Mislim da će ovo što smo danas čuli u mnogome olakšati sudu donošenje odluka u pogledu odgovornosti škole - ocenio je Božović i dodao da je danas saslušano petoro braće i sestara ubijene dece.

Božović je rekao i da je ovaj slučaj izuzetak u srpskom pravosuđu, jer se sve odvija jako brzo i ažurno, kao i da je način na koji sud u ovom predmetu postupa veoma efikasan, kvalitetan i posvećen.

Na pitanje da prokomentariše molbu Milanke Negić, majke ubijene devojčice, da je sud zaštiti od vređanja, Božović je rekao da nije hteo u sudu da se izjašnjava o tome i istakao da su neprimerene i uvredljive reči punomoćnika tuženih, kako za njega, tako i za roditelje ubijenih.

On je ocenio i da je ono što se moglo čuti danas u sudnici "poraz pedagogije u toj školi" i da smatra da državni organi moraju hitno da ispitaju, kako je rekao, šta se dešava u toj školi kao i rad psihologa i pedagoga.

Marina Ivelja, punomoćnica porodice Kecmanović, izjavila je da je sledeće suđenje, koje će biti otvoreno za javnost, zakazano za 4. i 5. april i da će tada biti saslušani tuženi i predstavnici škole, pedagog, psiholog, razredna VII 2 odeljenja u kojem se masakr dogodio i tadašnja direktorka škole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija