• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2024

21:35

Srpski MMA borac izboden nasmrt! Motiv i ubica nepoznati (FOTO/VIDEO)

Masha Bandjur/Instagram printscreen

Vesti

Srpski MMA borac izboden nasmrt! Motiv i ubica nepoznati (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Stefan Savić (23), MMA reprezentativac Srbije, ubijen je preksinoć na Dorćolu, u centru Beograda, nakon svađe u jednom poznatom klubu u tom kraju.

Dvojica napadača pojurila su Stefana, naoružani noževima, a kad su ga sustigli na uglu ulica Dobračine i Dunavske, jedan od njih mu je zabio sečivo ispod pazuha, nakon čega su pobegli. Savić je ubrzo iskrvario, a policija je krenula u potragu za osumnjičenima.

Nesrećni mladić kao da je predosetio smrt, pa je ranije u jednoj TV emisiji kazao: "Ulica je mnogo opasnija od borbi..."

Utvrđuje se motiv


Policija, kako saznajemo, pokušava da utvrdi oko čega su se tačno posvađali Savić i napadači uoči zločina.

Foto: Instagram

 

 

- Prve informacije iz istrage govore da je svađa izbila u noći između subote i nedelje nešto pre jedan sat posle ponoći u jednom klubu na Dorćolu, koji se nalazi u blizini mesta zločina. Kada su napadači potegli noževe, Stefan je počeo da beži i očevici su ga videli kako trči niz Dobračinu. Na raskrsnici te ulice sa Dunavskom napadači su ga sustigli, a jedan od njih mu je zabio nož ispod pazuha, sa desne strane, posle čega su pobegli - kazao je naš izvor.


Prema rečima našeg sagovornika, Hitna pomoć je pojurila da zbrine teško ranjenog Stefana, ali on je samo sat kasnije iskrvario usled teških povreda nanetih nožem.


- Policija je dobila opis napadača od očevidaca, a automobil kojim su pobegli, marke "fijat", pronađen je tokom uviđaja na drugom kraju Dorćola - ispričao je izvor Informera.

Foto: Printscreen/Instagram/arenafighttv

 

 

Čuvar firme koja se nalazi u blizini mesta zločina rekao je da je video neku gužvu na rasrsnici i da u prvi mah nije znao šta se desilo.

- Kada sam prišao malo bliže video sam Hitnu pomoć i policiju, sve je bilo blokirano. Onda sam čuo da je neki mladić uboden nakon što su ga neki mladići jurili niz Dobračinu. Navodno su se pre toga zakačili i jedan ga je uz neke psovke izbo - kaže čuvar, i dodaje:

- Zločin je sigurno snimljen, pošto je ovo industrijska zona i svaka firma ima nadzorne kamere, policija je već preuzela te snimke.

Ulica nema sudiju

Inače, Savić je svoj najveći uspeh u sportu imao u novembru prošle godine, kada je osvojio bronzanu medalju na najvećem amaterskom MMA takmičenju, Svetskom šampionatu IMMAFED 2023. u Tirani.

U jednoj TV emisiji govorio je o tome kako je mnogo bolje baviti se sportom, nego "da vas ulica uzme pod svoje", kao da je predosetio kako će završiti.

- Da nisam tu, u ovom sportu, motao bih se negde po gradu. Ulica je mnogo opasnija nego sport. Ipak ovde postoji sudija - rekao je Stefan jednom prilikom.

Savić je smatrao i da svaki muškarac treba da trenira borenje.

 

- To treba da bude obavezno, da pronađeš sebe, da vidiš gde si, da shvatiš šta je život, ti sad postojiš, za pet minuta te nema, zato što si doneo neke pogrešne odluke ili si rekao nešto pogrešno, imaš takve ljude koji će da ti zamere za neku ružnu reč ili loše ponašanje. Ipak, ti se negde pronađeš, shvatiš, koliko je nešto opasno, kako smeš da se ponašaš, dobiješ neke kodekse poštovanja... - pričao je Savić.

Deda mu bio kralj plemena u Nigeriji


Stefan Savić je trenirao u klubu "Eklektički borilački sistem", kod trenera Borislava Ćosića, a njih dvojica su u jednoj emisiji otkrili zanimljivost o Stefanovom dedi.


- Njegov deda je kralj afričkog plemena! Ovo je istina, 16 miliona ljudi čini to pleme i on je bio kralj - rekao je Ćosić, a Stefan je nastavio:


- Srbin iz Kuršumlije - kralj plemena Igbo u Nigeriji. Moj deda je bio geometar tamo i neke vakcine im je nabavio. Pomogao je tim ljudima da se izleče i proglasili su ga za počasnog kralja. Inaugurisan je dodirom lepeze od lavlje kandže i antilopine kože. Pripadnici plemena Igbo su vrlo gostoljubivi, rasuti su po celoj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kucu, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hleb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske.


Stefanov deda je, naime, rođen 1947. u Kuršumliji, završio je geodeziju, a nakon što je radio za "Energoprojekt" na brojnim velikim projektima u Jugoslaviji, ta firma ga je, osim u Nigeriju, slala i u Kuala Lumpur, Singapur, Keniju, Peru i brojne druge zemlje.


- Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspešne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan sam na to - rekao je Savić jednom prilikom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija