• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

26.02.2024

14:13

SKANDAL! Čoveka ubili, a tužiteljka nije izašla na uviđaj! Veliki propust

Masha Bandjur/Instagram

Vesti

SKANDAL! Čoveka ubili, a tužiteljka nije izašla na uviđaj! Veliki propust

Podeli vest

Tužiteljka Milena Božović iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je bila dežurna u noći ubistva MMA borca Stefana Savića (23) na Dorćolu, nije u noći između subote i nedelje izašla da obavi uviđaj, pišu portali.

Zločin u kom je Savić ubijen, a M. S. teško ranjen, dogodio se u noći između subote i nedelje, oko jedan sat iza ponoći u centru Beograda.

- Jezivo ubistvo mladića od 23 godine i pokušaj ubistva muškarca starog 32 godine, koji su izbodeni nožem dogodilo se usred Beograda. Dežurna je bila tužiteljka Božović, inače kuma Bojane Savović, lažne Laure iz istog tužilaštva. Da sramota tužiteljke bude veća, ona nije izašla na uviđaj ni kada je nešto kasnije obaveštena o pokušaju ubistva još jednog muškarca na Novom Beogradu - otkriva dobro obavešten izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, policija je morala sama da obavi kompletan posao na licu mesta i da preduzme operativni rad na otkrivanju izvršilaca ovih krivičnih dela.

Sagovornik Kurira ukazuje da je postupanje tužiteljke Milene Božović zastrašujući primer nemara i neprofesionalizma i očekuje reakciju njenih nadređenih u tužilačkoj organizaciji.

- Ovakvi postupci ne smeju da se ponove. Dežurni tužilac mora u ovakvim slučajevima - kada se dogodi ubistvo i dva pokušaja ubistva u glavnom gradu za samo nekoliko sati, da izađe na uviđaje. Međutim to što tužiteljka ne mrda iz svog konfora je užasavajuće za sve građane Beograda koji očekuju pravovremenu i adekvatnu reakciju pravosudnih organa - zaključuje on.

Foto: ATAIMAGES

Milena Božović

 

Da podestimo, tužiteljke Savović i Božović postale su javnosti poznate nakon svojih čestih gostovanja u opozicionim medijima, gde upravo one govore o "pravdi i zakonu".

- Dok Savovićku na posao vozi muž vozač službenim automobilom drugog javnog tužilaštva, što je nedozvoljeno, Božovićka čak i ne reaguje tokom dežurstva u javnom tužilaštvu i ne izlazi na mesto zločina kako bi lično utvrdila okolnosti od kojih bi moglo da zavisi adekvatno i blagovremeno rasvetljavanje krivičnoh dela - dodaje sagovornik.

On podseća i da ovo nije njen prvi "ispad" i da je upravo tužiteljka Božović svojevremeno Albancu iz Makedonije oprostila krivicu za 30 miliona dinara, odnsono s njim potpisala oportunitet, iako je preko svojih konekcija ukrao tajne dokumemnte srspke nameske industrije.

- I ona i njena kuma potpisnice su "Proglasa" pokreta koji lažnim navodima širi nemir među građanima Srbije bez ikakvog utemeljenja - dodaje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija