• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.02.2024

18:16

Danima ga pratili: Određen pritvor osumničenima za ubistvo Milana Šuše u Zemunu

Printskrin video

Vesti

Danima ga pratili: Određen pritvor osumničenima za ubistvo Milana Šuše u Zemunu

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Branku S. (34) iz Pančeva, osumnjičenom za ubistvo M.Š. 17. februara u Zemunu.

Pritvor je određen i Danijeli Z. (28) iz Kruševca, osumnjičenoj za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Za još jednim osumnjičenim za ubistvo se intenzivno traga

Branku S. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Danijeli Z. pritvor je određen da ne bi uticala na svedoke, odnosno osumnjičenog koji se nalazi u bekstvu.

Branko S., koji se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Danijela Z. na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

Foto: informer.rs

 

 

Danima pre ubistva pratili žrtvu

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Branko S. i lice za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rent-a-kar agenciji iznajmili vozilo marke Škoda koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara.

Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi M.Š. i parkirao automobil na mestu pogodnom da uoči M.Š. kada izađe iz svoje kuće.

Pošto je uočio da M.Š. oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju Signal, koji je potom krenuo ka kući.

Foto: Foto: Informer

 

 

Ispaljeno sedam metaka

On je trčećim korakom prišao M.Š. koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u M.Š. u glavu i telo, usled čega je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mesta udaljili na različite strane.

Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobegne iz zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija