• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.03.2024

09:12

Očuh ubice MMA borca osuđivani vođa navijača "Rada": Nokautirao žandarma na utakmici

Informer, Instagram

Vesti

Očuh ubice MMA borca osuđivani vođa navijača "Rada": Nokautirao žandarma na utakmici

Podeli vest

Vasilije Gačević (23) nalazi se u bekstvu nakon što je sa prijateljem Markom Daničićem (23) monstruozno ubio MMA borca i reprezentativca Stefana Savića na Dorćolu, a kako "Blic" saznaje, Gačevićev očuh sa kojim živi od ranog detinjstva je Dragan Supurović (52) zvani Supa, vođa navijača FK Rada, koji ima pun dosije različitih krivičnih dela.

Ubistvo MMA borca, Stefana Savića, dogodilo se u noći između 23. i 24. februara. Te večeri, Savić je bio u provodu sa društvom u Dobračinoj ulici u Beogradu. Njegov deda Radoš je rekao za medije da su ubice, Gačević i Daničić, sačekale Savića ispred kluba jer im je neko dojavio da je Stefan tamo.

Nadzorne kamere su takođe snimile ubistvo MMA borca, a na njima se vidi kako Stefan beži od ubica nakon čega ga oni za manje od minuta ubijaju, te se vraćaju Dobračinom ulicom, šetajući, kao da se ništa nije dogodilo.

Foto: Informer

 

 

Pastrorak "propali" fudbaler

Gačević je igrao u prvoj postavi fudbalskog kluba Crvena zvezda Mali Mokri Lug. Nakon ubistva oglasio se i klub koji je naveo da je Gačević bio njihov član u sezoni 2020/21.

Poznanici Gačevića naveli su za "Blic" da je Gačević bio fudbaler, međutim, nakon što je "propao", postao je problematičan.

Očuh vođa navijača Rada

Prema saznanjima "Blica", Gačeviću je od ranog detinjstva očuh vođa navijača FK Rada, Dragan Supurović (52) poznatiji kao Supa.

Protiv Supurovića su u više navrata podnošene krivične prijave za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, nanošenja lakih telesnih povreda, stavljanja u promet opojnih droga, ali i krivičnog dela - ubistvo.

Foto: Tanja Andric

 

 

Sudilo mu se za ubistvo na Vidikovcu

Kako su mediji pisali, Supurović je 1994. godine osumnjičen za krivično delo - ubistvo, zajedno sa Srećkom Paunovićem.

Tada se sumnjalo da je u septembru 1994. godine, u tržnom centru "Vidikovac" Supurović ušao u kafić i prišao stolu za kojim je sedeo Ivan Pavlović i sa udaljenosti većoj od jednog metra iz pištolja ispalio više hitaca u njega i ubio ga. U pucnjavi su tada povređeni i Mihajlo Nenadić i Aleksandar Mandić koji su zadobili lake telesne povrede. Supurović je tada bio optužen da je pucao i ispalio četiri projektila.

Prvom presudom koja je stigla tek 2016. godine, Viši sud u Beogradu je Supurovića i Paunovića oslobodio za ubistvo.

Godinu dana kasnije, 2017. godine, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, presuda je preinačena u osuđujuću.

Trećestepeno veće je u međuvremenu Supuroviću ukinulo ovu drugostepenu presudu i vratilo predmet drugostepenom veću istog suda. Ovo veće je zatim, početkom septembra iste godine, održalo glavni pretres i zaključilo da je Supurović kriv.

Ipak, Apelacioni sud u Beogradu je presudu preinačio, i 2019. godine pravosnažno oslobodio Supurovića optužbi za ubistvo. Sud je presudu obrazložio činjenicom da nije dokazano da je Supurović pucao iz pištolja.

- Kako su to pravilno zaključili i prvostepeni i drugostepeni sud iz iskaza svedoka nije bilo moguće utvrditi ko je pucao na pokojnog s obzirom na to da su ovi svedoci tokom postupka u pogledu ove činjenice iznosili samo svoje utiske i pretpostavke, a tokom postupka nije izveden ni jedan materijalni dokaz koji bi potkrepio navode javnog tužioca da je okrivljeni kritičnom prilikom kod sebe imao pištolj, niti da je iz istog ispalio više hitaca u pravcu Ivana Pavlovića -  saopštio je tada je Apelacioni sud.

Foto: Printskrin/mup

 

 

Hapšen zbog napada na žandarma

Supuroviću su lisice na ruke stavljene i 2023. godine. On je uhapšen u novembru 2023. godine zbog sumnje da je nokautirao pripadnika Žandarmerije na utakmici Zemun-Rad.

Miljković planirao Supurovićevo ubistvo?

Supurovićevo ime se spominjalo i na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se krila iza paravana navijačke grupe FK Partizana "Iz principa".

Na suđenju je svedok okrivljeni Srđan Lalić optužio Marka Miljkovića da je planirao Supurovićevo ubistvo.

Miljković je onda pitao Lalića da li je poznavao Luku Perenčevića, navijača Rada koji je u međuvremenu ubijen, odnosno koji je bio motiv klana da ubije vođu navijača Rada.

Hteo si da ga nagovoriš da ubije Dragana Supurovića, a onda da preuzmeš tribinu Rada, pa da Luku ubijemo u Ritopeku - rekao je Lalić.

Miljković ga je zatim upitao: "Šta će meni Radova tribina?".

Foto: Informer

 

 

- Šta će tebi onda bilo šta? Koga zavaravaš ovde? Kao paravan za kriminalne poslove - rekao je Lalić.

Raspisana potraga za ubicama

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo potragu za ubicama, Markom Daničićem (23) i Vasilijem Gačevićem (23).

Policija poziva sve građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona:

011/279 74 77
066/889 42 07
066/878 23 05
kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija