• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2024

12:30

Majku sahranio u garaži na Dedinju: Bivša žena prijavila slučaj, on sve radio da se leš ne raspadne

informer

Vesti

Majku sahranio u garaži na Dedinju: Bivša žena prijavila slučaj, on sve radio da se leš ne raspadne

Podeli vest

Slučaj koji je potresao Srbiju. Te 2019. godine, Slobodanu P (54) preminula je majka Stevana (83), ali njenu smrt nije prijavio, več ju je sahranio u garaži porodične kuće na Dedinju

Kako su mediji tada pisali, Slobodan nije želeo da prijavi smrt da bi nastavio da prima majčinu deviznu penziju od 1.700 evra.  Sumnja se da je ona preminula 11. oktobra 2019. godine, a za slučaj se saznalo tek 13 dana kasnije.

Slobodana je tada policiji prijavila bivša supruga Ružica, koja živi ustom dvorištu, ali u drugoj kući. Ona je, kako se pisalo, ispričala da bivšu svekrvu nije videla danima.

- Kada je pitala Slobodana gde mu je majka, odgovorio je da je bolesna i da je u bolnici. Međutim, žena nije poverovala u to, a kada je u garaži videla sveže zakopanu rupu, posumnjala je da je Slobodan tu zatrpao mrtvu majku - rekla je tada Ružica za medije.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Kada je policija došla i pitala Slobodana s kim živi, odgovorio je: "S majkom". Na pitanje gde je ona, kao iz topa je rekao: "Umrla je". 

- Policajac ga je potom pitao gde je sahranio staricu, a on je izgovorio: „U garaži“, uz komentar da nije imao novca za sahranu. Službenici su mu potom objasnili da je mogao da se obrati za pomoć nekoj instituciji i da je imao mogućnost da država plati sahranu. Na to je rekao da nije znao za tu opciju i mnogo se uznemirio - rekao je sagovornik. 

Ubrzo je potvrđeno da je Stevana umrla još 11. oktobra te godine.

- Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače. Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. To je i učinio 20. oktobra. Majku je sve s čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom - objasnio je izvor.

Slobodan kažnjen prekršajno

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Slobodana P (54), koji je 2019 godine bio uhapšen zbog sumnje da je svoju preminulu majku Stevanu (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju.

On je za svoj bizaran postupak prekršajno kažnjen.

- Tužilaštvo je donelo odluku o odbacivanju krivične prijave, jer je utvrđeno da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela za koje bi se gonio po službenoj dužnosti. Protiv Slobodana će se voditi samo prekršajni postupak - objasnio je sagovornik.

Komšije porodice Perišić, među kojima je i novinar Jovan Memedović, bili su zaprepašćeni. Memedović je, dok je trajao uviđaj, doveo pse kući i u čudu je bacio pogled na policajce. Međutim, tada nije želeo da komentariše slučaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija