• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

06.03.2024

12:27

Otkriven štek stan ubica Stefana Savića! Ubijen na sestrin rođendan, od zlotvora ni traga ni glasa

Informer, MUP Srbije

Vesti

Otkriven štek stan ubica Stefana Savića! Ubijen na sestrin rođendan, od zlotvora ni traga ni glasa

Podeli vest

Srpski reprezentativac i MMA borac Stefan Savić (23) ubijen je 25. februara nakon svađe sa fudbalerima Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23) koji su ga navodno zverski izboli 19 puta, a potom nastavili da ga šutiraju rukama i nogama dok je ležao u lokvi krvi na Dorćolu!

Zločin se dogodio sat vremena iza ponoći na uglu Dobričine i Dunavske ulice na Dorćolu. MMA borac kobne večeri bio je sa prijateljima u jednom beogradskom klubu, u koji su kasnije stigli i osumnjičeni Gačević i Daničić i to navodno jer im je neko dojavio da se Savić nalazi u tok klubu.

Foto: Informer

 

 

- Sumnja se da je neko dojavio ubicama da se MMA borac nalazi u tom klubu sa društvom, i oni su se ubrzo pojavili. Savić je poslednje dve godine navodno, izbegavao da se nađe u blizini osumnjičenih jer je u jednoj tuči gde je branio druga razbio vilicu Daničiću, koji je od tada željan osvete - poseća izvor i dodaje:

- Problemi su počeli čim su osumnjičeni fudbaleri ušli u klub, jer su počeli da provociraju Savića i da mu dobacuju. MMA borac ubrzo je izašao iz kluba, ali su za njih istrčali Gačević i Daničić koji su ga uz dobacivanje napali, izvadili nož i počeli krvnički da ga ubadaju po celom telu. Reprezentativac Srbije teško povređen i krvav počeo je da trči niz Dobričinu ulici ka Dunavskoj, gde su ga osumnjičene ubice jurile kako se i može videti na nadzornim kamerama.

Na snimcima se vidi kako Stefan nakon jurnjave pada na asfalt dok ga fudbaleri sustižu i šutiraju rukama i nogama po celom telu. Zverski se iživaljavaju nad MMA borcem kog su prethodno izboli navodno 19 puta.

Foto: Foto: Informer, Instagram

 

 

- Dok MMA borac leži u lokvi krvi napadačima prilazi i mladić Stefan M. (32) koji je kolima slučajno tuda prolazio i pokušavajući da odbrani Savića zadobija nekoliko uboda u butinu i ispod pazuha - podseća izvor i dodaje da povređeni mladić potom seda na suvozačevo mestu u "fijat 500". Policija je ubrzo zaustavila vozilo na Terazijama i povređeni Stefan M. sanitetom je prevezen u Urgentni centar, a tada je lekarima i policiji rekao "da su izbola dvojica jer je branio dečka koji je krvav ležao u Dunavskoj ulici".

U međuvremenu, kako se može videti na kamerama, Gačević obuzdava Daničića i gura ga kako bi pobegli sa mesta zločina. Od tada im se gubi svaki trag i MUP intezivno traga za njima.

- Lekari su samo mogli da konstatuju smrt MMA borca, koji je pored 19 uboda imao i jezive povrede od batina po telu i glavi u vidu hematoma i modrica, pošto su ga krvnici besomučno tukli. Pretpostavlja se da je kobni ubod za MMA borca bio onaj u srce - navodi sagovornik.

Inspektori su pre nekoliko dana pronašli krvavu odeću osumnjičenih ubica i to u jednom štek-stanu kod Đerma. Sumnja se da su ubice nakon zločina odmah pobegle u taj stan i da im je neko pomogao. Postoji određena sumnja i da su nakon što su ostavili krvavu odeću, istuširali se i obukli čiste stvari pobegli su, a za sobom ostavili brojne krvave trage. Odeća je poslata na veštačenje.

Stefan Savić je, prema rečima njegove porodice i prijatelja, bio jedan divan mladić, sportista koji je snove kojima je težio. Nikada nije upadao u probleme, a u ringu je bio pravi laf, koji je samo tri meseca pre ubistva osvojio medalju u svojoj kategoriji na Svetskom prvenstvu u Tirani. MMA borac sahranjen je 27. februara na groblju u Boleču, a na večni počinak ispratilo ga je preko hiljadu ljudi koji nisu mogli da zadrže suze i neopisivu tugu.

Foto: Tanja Andric

 

 

- Tuga ove porodice je neopisiva i nema reči koje bi mogle da ih uteše. Stefan je ubijen na rođendan njegove sestre koja je u tom trenutku bila na putovanju u Italiju - podseća izvor.

Ono što se do sada zna o osumnjičenim beguncima jeste da su obojica fudbaleri. Daničić je rođen u Zagrebu, trenirao je i u jednom kanadskom klubu, ali je prema rečima poznanika odranije bio prgav i problematičan. Upadao je u nevolje, a učestvovao je i u nekoliko tuča. Vladimir Gačević je bio sušta suprotnost Daničiću, jer njegovi poznanici tvrde "da je on bio kao devojčica, ali da je u jednom trenutku upao u loše društvo i bukvalno postao nasilnik i zver, a sada i najtraženiji begunac u Srbiji."

Porodica i prijatelji dan nakon njegovog ubistva okupili su se na mestu zločina i uz suze poručili da ubice moraju biti nađene i lišene slobode. Od tog dana skoro svakodnevno na društvenim mrežama apluju da se osumnjičeni za ubistvo nađu, a dele i njihove fotografije koje je zvanično objavio MUP Srbije.

Raspisana poternica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uspeli su da identifikuju osumnjičene za ubistvo - Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23).

Za njih dvojicom su policajci raspisali potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija