• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

06.03.2024

17:36

"Šta je pi*ke, ustanite i igrajte!": Mokin sin ubio mladića zbog Ksenije Pajčin, ovo je ključni razlog

Instagram, Časlav Vukojičić

Vesti

"Šta je pi*ke, ustanite i igrajte!": Mokin sin ubio mladića zbog Ksenije Pajčin, ovo je ključni razlog

Podeli vest

Zvezdan Slavnić (47), sin proslavljenog košarkaša Zorana Moke Slavnića i učesnik rijalitija, ubio je pre tačno 26 godina Olivera Jovanovića (32) i teško ranio Uglješu Vlajkovića ispred noćnog kluba "Četiri sobe" na Dorćolu.

Kao povod za ovaj krvavi obračun, kako se spekulisalo u medijima, bio je sukob oko pevačice Ksenije Pajčin, tadašnje devojke mlađeg Slavnića. Nju je kasnije, 16. marta 2010., ubio pa potom presudio sebi maneken Filip Kapisoda sa kojim se zabavljala.

Za ubistvo i pokušaj ubistva Zvezdan je bio osuđen na devet i po godina zatvora, ali je amnestiran posle osam godina. I po izlasku sa robije je hapšen, poslednji put u junu 2017. u Nemačkoj kad je označen kao član bande "Pink Panter".

Fatalni sekund

Rekonstrukcijom je utvrđeno da su se u noći između 6. i 7. marta 1998. u "Četiri sobe" našli Vlajković, Jovanović i Maks Vinterfild u pratnji dve devojke. U optužnici je pisalo da je između Uglješe i Zvezdana izbila kraća prepirka, ali zbog čega su se "zakačili" teško je reći, s obzirom da se Uglješa nikada nije pojavio pred porotom da ispriča svoju verziju događaja.

Foto: Boško Karanović

Maneken Filip Kapisoda ubio Kseniju Pajčin pa sebe

Slavnić je na suđenju naveo da je bio izazvan Uglješinim ponašanjem na podijumu za igranje, jer ga je provocirao rečima: "Šta je pi*ke, ustanite i igrajte!" Onda je Zvezdan ustao i rekao mu da izađu napolje i porazgovaraju.

- Odgovorio mi je: 'Nemam s tobom šta da pričam. Ako imaš nešto da mi kažeš, reci mi ovde'. Izašao sam potom napolje, a nešto kasnije pojavio se i Uglješa i dobacio mi: 'Šta je bilo, šta hoćeš sada?', dok je ruke držao iza leđa u visini pojasa - tvrdio je Slavnić pred sudom.

Onda je, po sopstvenom priznanju i svedočenju nekoliko očevidaca, udario Uglješu rukom i pištoljem po glavi nakon čega je on pao:

- Sa desne strane video sam jednog krupnog momka koji je pošao prema meni. Nekako sam napravio iskorak u nameri da udarim Olivera koji se okrenuo u desno, verovatno da eskivira udarac. Zatim sam ga ispod potiljka udario rukom u kojoj je držao pištolj. Pištolj je skliznuo niz Oliverovu glavu i opalio! Sve se dogodilo u sekundi.

Svedok Maks Vinterfild kazao je, međutim, da je Oliver u kobnom trenutku bio na oko dva metra od Zvezdana i da je, kad se okrenuo, video pištolj uperen prema Oliveru nakon čega je odjeknuo pucanj.

- Nisam nikoga hteo da ubijem i strašno mi je krivo što se to desilo. Olivera nisam ni poznavao. Biće to veliki ožiljak na mom srcu - rekao je Zvezdan na kraju procesa.

Prva ljubav Ksenije Pajčin, kako je u jednoj emisiji sama priznala, bio je upravo Slavnić. I posle ubistva zbog nje, on je nastavio da puni stranice "crne hronike".

Foto: Facebook/Legende devedesetih

Ksenija sa kontroverznim Nebojšom Tubićem Žapcem iz Novog Sada

Dok je 2002.  izdržavao kaznu za ubistvo Jovanovića u KPZ Valjevo i dok je bio na produženom vikendu, napao je i udario vlasnika restorana "Trag" i tada ga je policija privela sa troje prijatelja.

Bio član "Pink pantera"

Tu nije bio kraj Zvezdanovim kriminalnim radnjama. Kako se pisalo, on je u Sremskoj Mitrovici odslužio i trogodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovine narkoticima.

Uhapšen je 22. oktobra 2008. zajedno sa još 18 pripadnika grupe, koja je od jula 2007. do 20. oktobra 2008. u Beogradu nabavila 7,3 kilograma heroina, 400 grama kokaina i 200 grama marihuane, i sve to prodala u Kruševcu. I zbog toga je robijao tri godine.

Ponovo je priveden u junu 2017. kao pripadnik ozloglašene bande "Pink panter". On i još trojica muškaraca iz Srbije "pali" su u Nemačkoj posle pljačke juvelirnice u Austriji iz koje su odneli nakit i satove vredne više oko 1,3 miliona evra.

Vređao policajce i pretio im

Zemunska policija se svojevremeno, posle poziva komšinice, uputila na adresu Zvezdana Slavnića, gde im je vrata otvorila njegova supruga. Pošto je odbila da veže psa i pokaže policajcima ličnu kartu, pitala ih je ko ih je poslao i rekla im da su "drotovi, pi*ke pandurske i da će im je*ati mater!"
Kad su ušli u stan, ni Zvezdan nije bio mnogo prijatniji: "U čemu je vaš problem? Je l' vas matora kučka zvala da je zaštitite?" Na ponovno insistiranje da pokaže lična dokumenta, Slavnić se jednom od policajaca obratio rečima: "Šta ti hoćeš, pi*ko jedna? Ne znate s kim imate posla. Ja sam deset godina robijao. Je*aću vam mater svoj četvorici!"




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija