• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

10.03.2024

18:54

"Pretukao mi sina, a kaženjen novčano"! Očajni otac poručuje: "Dete mi se hranilo na cevčicu, a huligan..."

Informer/Miloš Rafailović/

Vesti

"Pretukao mi sina, a kaženjen novčano"! Očajni otac poručuje: "Dete mi se hranilo na cevčicu, a huligan..."

Podeli vest

- Moj sin se 10 dana hranio na cevčicu zbog nasilnika koji mu je slomio vilicu, a na kraju je napadač dobio oportunitet i platio samo 50.000 dinara u humanitarne svrhe.

Ovim rečima počinje svoju ispovest potreseni otac (ime poznato redakciji) čijeg sina su zbog stonog tenisa, kako kaže, napala trojica momaka od kojih mu je jedan slomio vilicu.

- Moj sin je napadnut za vreme Uskršnjih praznika prošle godine kada je imao samo 18 godina. Boravio je kod babe u selu Donje Crnatovo u opštini Žitorađa i 14. aprila je oko 22 časa sa dvojicom drugara otišao u susedno selo Badnjevac kako bi igrali stoni tenis u njihovom Domu kulture u centru sela - kaže otac i dodaje:

- Negde oko ponoći nije više hteo da igra stoni tenis zato što mu je neko od tamošnjih momaka uzeo reket sa kojim je do tada igrao i sklonio se od stola. Tada mu se obratio jedan od napadača, pozivajući ga da nastavi igru, ali on ipak nije prihvatio sa obrazloženjem da ne želi da igra sa drugim reketom. Ubrzo posle toga, kako nam je objasnio otac, sa drugovima je krenuo ka Donjem Crnatovu i na nekih 200 metara na izlazu iz sela, oko pola jedan ujutru naišao je automobil i stao iza njih.

Foto: Masha Bandjur

Ilustracija

 

Otac dalje objašnjava da je njegov sin pomislio da je neko stao da ih poveze.

- Međutim iz automobila su izašla trojica momaka, od kojih jedan prilazi jednom drugu mog sina i govori mu: "Ti nemoj ništa da se mešaš", što govori i drugom drugu, a onda je skočio na mog sina. Uhvatio ga je tzv. španskom kragnom, glava mog sina bila je ispod njegove mišice i tako su pali na travu u jarak. Osetio je da je nešto puklo u ustima i pomislio je da je zub, ispljuvao je krv i počeo da viče da ga pusti. On ga je tad pustio i rekao da ne mrda i da ne kreće na njega. Odmah posle toga su sva trojica sela u automobil, okrenuli se i vratili se u pravcu Badnjevca - kaže sagovornik Kurira.

Jedan drug je, kako kaže, pozvao svog oca koji je automobilom došao po njih i odvezao ih njihovoj kući u Donjem Crnatovu.

- Odatle je otac pozvao mene na mobilni telefon i ukratko mi ispričao šta se izdešavalo. Nakon toga otišao je kod moje majke kući, koja je u komšiluku i povezao mog sina na VMC u Nišu jer je vojni osiguranik. Ispred VMC Niš sam ga sačekao gde smo se zajedno javili u stomatološku ambulantu gde nas je primio dežurni stomatolog i nakon pregledanog snimka je napisao kratak izveštaj i uputio na maksilofacijalnu hirurgiju kliničkog centra Niš gde je konstatovano da je došlo do preloma vilice i da će morati da se uradi operacija - kaže otac i dodaje:

- Slučaj je prijavljen u Glavnoj policijskoj stanici u Nišu 15. aprila 2023. godine. Pošto sam dao podatke koje sam uspeo da saznam, dvojica policijskih službenika su došla u bolnicu gde je ležao moj sin da i njega ispitaju vezano za ceo događaj. Znam da su u razgovoru sa lekarom dobili odgovor da se radi o teškim telesnim povredama, a moj sin je ukratko koliko je bio u stanju da govori ispričao kratak sled događaja od te večeri i noći.

Odgovor tužilaštva

Kurir je od Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju zatražilo odgovore na pitanja kako je napadač kažnjen i koje je obrazloženje za takvu vrstu sankcije.

- U predmetu koji se vodio protiv osumnjičenog L.S. (21), zbog krivičnog dela teška telesna povreda, primenjen je institut odlaganja krivičnog gonjenja tako što je osumnjičenom naložena uplata iznosa od 50.000,00 dinara u humanitarne svrhe - navodi se u saopštenju tužilaštva:

- Takođe vas obaveštavam da je primena instituta odlaganja krivičnog gonjenja moguća ukoliko je za krivično delo koje je osumnjičenom stavljeno na teret, zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, kao i da je za krivično delo teška telesna povreda zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, te da je u konkretnom slučaju postojala mogućnost primene ovog instituta.

Operisan je, kako kaže naš sagovornik, nekoliko dana kasnije, a ugrađene su mu dve pločice u vilicu i izvađen mu je zub.

- U bolnici je ležao deset dana i za navedeno vreme smršao je devet kilograma jer je jeo isključivo na cevčicu tečnu hranu. Više puta nakon operacije i posle izlaska iz bolnice išao je na kontrolne preglede - kaže otac i napominje:

Foto: Informer

Ilustracija

 

- Više puta sam se raspitivao u vezi sa slučajem, a advokat kog smo angažovali, rekao mi je da nikakv odgovor nije dobio iz Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju. Ipak, 14. septembra te godine advokat me je pozvao i saopštio mi je da je stiglo obaveštenje od javnog tužioca iz Prokuplja u kome se navodi da je u ovom slučaju primenjen oportunitet, te da će u skladu sa tim napadač biti kažnjen uplatom neke sume novca u iznosu od 50.000 dinara na račun budžeta Republike Srbije koji će biti raspoređen u humanitarne svrhe.

Nakon svega, ogorčeni otac zaključuje da oni kao porodica nikada ne mogu biti zadovoljni ovakvom sankcijom.

- Možda je oportunitetom zadovoljen Zakon u smislu pravno mogućeg rešenja, ali njegove lične povrede koje je zadobio i emotivni kao i duševni mir nikada neće biti zadovoljeni. Posebno boli činjenica što ga niko od pravosudnih organa nije pozvao za bilo kakvu izjavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija