• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

10.03.2024

21:54

Sektaš iz Petrovaradina promenio identitet! Bio obrazovan pa odveo porodicu u smrt (FOTO)

Informer

Vesti

Sektaš iz Petrovaradina promenio identitet! Bio obrazovan pa odveo porodicu u smrt (FOTO)

Podeli vest

Mladi supružnici Lav Petrović Suvajdžić i Martina Petrović Suvajdžić koji su izvršili samoubistvo skokom sa 17. sprata solitera u naselju Liman 2 u Novom Sadu, a prethodno ubili svoju decu, sahranjeni su prošle nedelje, i to na različitim lokacijama, očigledno po zahtevu Martinine porodice kada su rešili da njeno telo, kao i telo mališana sahrane odvojeno od njenog supruga, smatrajući da je upravo on glavni krivac koji je Martinu uvukao u kandže sekte.

- Sekte biraju svoje žrtve na osnovu njihovog života, najčešće su to mladi koji su u razvoju, ljudi sa porodičnim problemima ili mladi sa problematičnom prošlošću. Predstavljaju im se kao "spasitelji" i neka vrsta utehe, a onda ih emotivno vezuju za sebe i postepeno im kreiraju "sigurnu luku" u članovima sekte - kaže izvor iz istrage.

Promenio ime i prezime

Za Lava i posle njegove sahrane, mnoga pitanja još uvek nisu naišla na odgovor, s obzirom na to da je na večni počinak ispraćen bez prisustva ijednog člana porodice, mnogi sa nestrpljenjem čekaju rezultate istrage koja će pokazati da li iza svega definitivno stoji sekta.

 

- On je očigledno želeo da se potpuno odvoji od svoje porodice. Lav je uzeo devojačko prezime svoje babe po majci, a i uopšte se ne zove tako, i ime je sam odabrao. Njegovi poznanici tvrde da je bio obrazovan, međutim, često je menjao poslove, a u poslednjoj firmi za koju je radio, izbegavao je kontakt sa ljudima - ističe izvor za Kurir.

Naime, Martina je takođe godinama bila odvojena od svoje porodice, a njene komšije iz Bačkog Petrovca stoje iza toga da je sve počelo kada se sa 18 godina udala za Lava P. S. i otišla od kuće.

Mnogi su mislili da je u pitanju mladost i zaljubljenost, međutim, vremenom se sve više povlačila dok nije potpuno prekinula kontakt sa svima iz bliskog okruženja, kako kažu, ponašala se kao da joj je potpuno ispran mozak.

- Martina je bila normalna devojka, i cela njena porodica je malo povučenija, ali su dobri ljudi. Pet godina nisu već u kontaktu sa njom, našla je tog nekog, udala se i otišla, ponašala se kao da joj je isprao mozak, ko zna u šta je on uvukao i evo šta uradiše sad, ubiše i decu i sebe - ispričala je nedavno komšinica.

Manipulativna kontrola žrtve

Kako kaže naš izvor, ovde se najčešće radi o manipulativnoj kontroli žrtve, a da bi se to uspostavilo, potrebno je određeno vreme, nakon čega sledi kompletno odsecanje od bližnjih.

- Kada ih vrbuju postupaju kao najbolji prijatelji, zamenska porodica ili ljubavnici koji znaju šta je najbolje za njih, nakon čega sledi kompletno odsecanje od njihovih pravih prijatelja i porodice. Kada žrtva uđe u sektu u početku dobija neki benefit npr. sigurnost, novčana pomoć ili bilo šta što im je u datom trenutku preko potrebno, posle toga kreće rapidno iznuđavanje žrtve do krajnjih granica kada žrtva postaje potpuni član sekte i onda kreće da taj tip verovanja nameće kao jedini pravi - kaže sagovornik i navodi da zavisno od sekte, neki članovi satanističkih sekti mogu dobiti ekstremne zadatke koji se neretko završe velikom tragedijom, kao što je ova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 mesec

ZBOG CEGA JE NJOJ DOZVOLJENO DA BUDE SAHRANJENA A NJEMU NE KADA JE I ONA SEKTASICA I ISTO TAKO UCESTVOVALA U UBISTVU DECE,I NIJEW TACNO DA JU JE ON OKRENUO U SEKTASTVO OBOJE SU ISTI.........

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija