• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.03.2024

15:50

Pijan ubio Vladicu, dobio 3 godine zatvora! Porodica stradalog nije došla na izricanje presude!

D. K.

Vesti

Pijan ubio Vladicu, dobio 3 godine zatvora! Porodica stradalog nije došla na izricanje presude!

Podeli vest

Aleksinčanin Milan Milojević (29) osuđen je danas na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je, vozeći pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću koja je dovela do smrti Vladice Milijića (62) iz sela Draževac.

- Milan Milojević kriv je što je 30. septembra 2023. godine oko 8.20 sati na državnom putu Niš - Aleksinac u selu Gornja Toponica, vozilom “volksvagen golf” krećući se iz pravca Aleksinca pod dejstvom alkohola, nedržanjem desne strane kolovoza, iako je bio svestan da na taj način krši saobraćajne propise, izazvao saobraćajnu nesreću. U stanju teške alkoholisanosti od 1.24 miligrama po mililitru, što ga je učinilo nesposobnim za bezbedno upravljanje vozilom, prilikom izlaska iz krivine prešao je na suprotnu stranu kolovoza i udario u “volksvagen golf” kojim je upravljao Vladica Milijić. Usled udara Vladica je zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminuo u bolnici istog dana oko 10.50 sati - rekla je sudija Višeg suda Ivana Milovanović.

Foto: Foto: Ilustracija/društvene mreže/Informer

 

Dodala je da se osim zatvorske kazne Milojeviću izriče i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije dok se porodica preminulog čoveka upućuje da imovinsko pravni zahtev ostvaruje u posebnom postupku. Takođe, sudija Milovanović je Milanu ukinula pritvor u kojem se nalazi od septembra 2023. smatrajući da više ne postoji uznemirenje javnosti, što je bio osnov za izricanje ove mere.

Obrazlažući visinu izrečene kazne, sudija Milovanović je podsetila da je Više javno tužilaštvo u završnoj reči zatražilo osam a punomoćnik Vladicine porodice 12 godina zatvora.

Nije hteo da pomogne povređenom čoveku

- Ja i moje veće smo odluku doneli jednoglasno, posebno smo cenili da li je optuženi postupao sa umišljajem ili iz nehata. Ustanovili smo da je alkohol konzumirao veče pre udesa a ne pre sedanja za volan što ukazuje da je postojao eventualni umišljaj a ne svesni nehat. Što se tiče kazne, ona odstupa od predloga tužilaštva i punomoćnika oštećenog ali mi smatramo da kazna nije odmazda. Ovo delo ne treba da sagledamo samo sa aspekta posledice, treba ga gledati i iz vizure okrivljenog. On je pokazao veliko žaljenje, priznao je delo i nije odugovlačio postupak. Takođe, uzeli smo u obzir da ranije nije ni prekršajno ni krivično kažnjavan kao i njegove lične i porodične prilike -  obrazložila je sudija Milovanović presudu.

Međutim, naglasila je da na strani Milojevića postoje i otežavajuće okolnosti jer je preticanjem izgubio kontrolu nad vozilom i bio je u alkoholisanom stanju iako je profesionalni vozač.

Sudija Milovanović je podsetila da je ova presuda prvostepena te da na nju stranke imaju pravo žalbe u roku od 15 dana.

Izricanju presude nije prisustvovao niko od Vladicine rodbine. Oni su ranije izrazili veliko ogorčenje što, kako su kazali, Milojević nakon nesreće nije ni pokušao da pomogne Vladici koji je još bio živ, već je sedeći u kolima sačekao policiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija