• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2024

10:46

Podignuta optužnica protiv opasnog pljačkaša! Vitlao pištoljem u apoteci, držao taoce...

printscreen/192

Vesti

Podignuta optužnica protiv opasnog pljačkaša! Vitlao pištoljem u apoteci, držao taoce...

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenog E.S. (40) iz Smedereva zbog sumnje da je dana 20.01.2024. godine u večernjim časovima u Smederevu, pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci učinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili eksplozivnih materija sa krivičnim delom razbojništvo u pokušaju i razbojništvo.

"Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, neovlašćeno noseći u ruci konvertibilno oružje – startno gasno signalni pištolj, kojim joj je pretio, međutim nije uspeo da uđe u isti jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000,00 dinara" piše u saopštenju tužilaštva.

 

 

Po predlogu tužilaštva okrivljenom je produžen pritvor, gde se nalazi počev od 20.01.2024. godine jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

Podsetimo, okrivljeni E. S. (40) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je u ulici Nosilaca albanske spomenice naoružan upao u apoteku i držao tri radnice i šest mušterija zatočene u objektu, gde je pretio, pucao, a zatim ukrao oko 120.000 dinara i pokušao da pobegne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija