• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2024

08:28

Zatvorenici gledali zlostavljanje, nisu smeli da prijave?Jeziv slučaj u zatvoru u Padinskoj skeli

Tanjug

Vesti

Zatvorenici gledali zlostavljanje, nisu smeli da prijave?Jeziv slučaj u zatvoru u Padinskoj skeli

Podeli vest

Zatvorenik S.B. star oko 70 godina preminuo je 4. februara 2024. u zatvoru u Padinskoj Skeli. Sumnja se da je žrtva umrla nakon dugog mučenja, silovanja i prebijanja. Cimeri nesrećnog čoveka, navodno, bili su svedoci mučenja starijeg osuđenika.

Dvojica cimera nesrećnog muškarca, kako se sumnja, navodno su prisustvovala i svedočila nasilju koje je muškarac trpeo od strane drugih osuđenika, ali nisu smeli da prijave zbog pretnji koje su i oni dobijali. 

Tokom istrage se proverava da li je iko prijavio jezivo zlostavljanje čoveka, jer je kako se sumnja trajalo duži vremenski period. 

Prema najnovijim informacijama četvorica njegovih cimera, zatvorenika, su osumnjičena da su ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Foto: Miloš Rafailović

 

Kako smo ranije izveštavali S.B., koji je bio u zatvoru zbog izdržavanja kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru, preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli početkom februara.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je smrt nastupila kao posledica silovanja drškom od metle, usled kog je došlo do povreda unutrašnjih organa.

Nakon ovog jezivog tragičnog događaja Tužilaštvo je naložilo istragu kako bi se utvrdili svi detalji smrti S.B. U međuvremenu, smenjen je upravnik ovog zatvora. Povodom ovog slučaja oglasila se saopštenjem i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. 

Foto: Shutterstock

 

Smenjen direktor, sedam osoba pod disciplinskim postupkom

Zbog ovog tragičnog događaja, smenjen je direktor ovog kazamata, Vladimir Bukvić i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani".

- Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja - dodaju iz Uprave.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija