• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2024

22:55

Uroša Blažića brat ukopao na saslušanju: Na slavi je držao pištolj kod sebe, oko nas su bila deca!

Informer/MUP

Vesti

Uroša Blažića brat ukopao na saslušanju: Na slavi je držao pištolj kod sebe, oko nas su bila deca!

Podeli vest

Okrivljeni Boris Gavrilović (19) iz Vrnjišta kod Kragujevca, brat od ujaka Uroša Blažića (21) iz Dubone kod Mladenovca, koji je 4. maja prošle godine počinio masakr u kom je ubio devet osoba, a 12 njih teško ranio, na saslušanju nakon zločina rekao je "da je video pištolj u Uroševoj sobi, dok su deca bila u blizini".

Boris Gavrilović obuhvaćen je optužnicom koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a u utorak potvrdio je Apelacioni sud u Beogradu. Mlađi Gavrilović se sa ocem Goranom tereti za nedozvoljeno oružje, municiju i bombe koje su nađene prilikom hapšenja Blažića na njihovom porodičnom imanju nadomak Kragujevca.

Inače, Viši sud u Smederevu se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana Gavrilovića i Borisa Gavrilovića iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu. Podsetimo, Uroš Blažić nakon maskara oteo je taksistu koji ga je kasnije odvezao na imanje ujaka Gorana Gavrilovića, a policija ga je ujutru našla u Gavrilovićevom kokošinjcu.

- Naša porodica se sa Urošem i njegovima viđala retko, s obzirom na to da se i jedni i drugi bavimo poljoprivredom. Jednom prilikom bili smo kod Uroša u njegovoj kući u Šepšinu, slavili su kod njega slavu. U jednom trenutku, kada je otvorio vrata svoje sobe, video sam na kućištu kompjutera pištolj, koji je Uroš odmah sklonio u orman. Nisam mu rekao da sam video oružje zato što su tu bila deca - rekao je na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni Boris 11. juna prošle godine.

- Posle o tome nismo pričali... Inače, Uroš je kod nas poslednji put bio 31. oktobra 2022. jer nam je bila slava. Tada je Uroš došao motorom, a njegovi roditelji došli su kolima, to je bio poslednji put da sam ga video. Što se tiče naše komunikacije, čuo sam se sa njim nekoliko dana pre nego što je otišao da radi građevinu u Nemačku - rekao je Blažićev brat od ujaka, pa doda da su se poslednji put čuli nekoliko dana pre zločina.

- Uroš je došao iz Nemačke, tog dana smo se čuli, pričali smo o neobaveznim stvarima. Takođe, kada sam ga pitao kako je bilo u inostranstvu rekao je: "Vrh brate!" - naveo je Gavrilović.

Foto: N.M.

Blažićeva kuća izgorela u požaru

 

Gledao sam "Otpisane" i želeo takvu pušku

Boris Gavrilović je u svom iskazu objasnio odakle silno oružje koje je zaplenjeno u njegovom domu.

- U junu ili julu 2022. kosio sam njivu jednom čoveku koji mi je rekao da ima neko oružje kojeg želi da se otarasi. U pitanju je automatska puška, dve bombe, sećam se da je bila neka municija. Oružje sam dobio u džaku i odneo sam ga na tavan pomoćnog objekta, tačnije stavio sam ga iza grede. To oružje je zaplenila policija 5. maja prošle godine. Inače, taj čovek mi je rekao da ta automatska puška nije ispravna. Ponudio mi je to oružje, a meni se posebno dopala ta puška jer sam kao mali gledao seriju "Otpisani" i imao sam neku želju da imam ovakvu pušku - rekao je brat masovnog ubice.

- Džak u kom je bilo oružje bio je pocepan, a automatska puška nije mogla da stane, pa sam iz kuće uzeo crni ranac i stavio pušku.

Naveo je da su objekat u kom je krio oružje retko koristili, a da je to ranije bilo predviđeno za koke nosilje.

- Bio sam siguran da ovo oružje moji ukućani neće videti i zato sam ga tu sakrio. Nikome od njih nisam rekao za ovo oružje, pogotovo ocu koji bi se jako razočarao u mene. Da je moj otac video ili znao za to oružje odmah bi ga predao policiji. Hteo bi da napomenem da mi je žao što nisam rekao ocu za oružje i što sam nas doveo u ovaj poloažaj - rekao je Boris i dodao da o svom arsenalu nije pričao sa Urošem Blažićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija