• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

29.03.2024

13:21

Kostu K. tužio i vršnjak kojeg je ranio: Počelo novo suđenje dečaku ubici i njegovim roditeljima

informer/printscreen

Vesti

Kostu K. tužio i vršnjak kojeg je ranio: Počelo novo suđenje dečaku ubici i njegovim roditeljima

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je počeo treći parnični postak protiv dečaka ubice Koste K. (14) i njegovih roditelja i to po tužbi koju su podneli roditelji dečaka J. D. iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji je u masakru bio ranjen.

Vladimir Popović, punomoćnik tužilaca, predložio je danas na pripremnom ročištu da tokom parničnog postupka budu saslušani roditelji ranjenog dečaka.

Takođe da se obavi njegovo veštačenje pred komisijom ortopeda, traumatologa i neuropsihijatra na okolnosti umanjenja opšte životne sposobnosti. Osim toga, predloženo je i veštačenje dečaka ubice na okolnost da li je tog dana bio sposoban za rasuđivanje.

Advokat Popović je istakao da se protivi prekidu ovog parničnog postupka, smatrajući da je utvrđena odgovornost Kostinih roditelja jer su ga obučavali da rukuje oružjem.

Punomoćnica tuženih Marina Ivelja se složila sa predlogom da se uradi veštačenje maloletnog ubice i zatražila da sud pribavi izveštaj Centra za socijalni rad na okolnosti o odnosima u porodici, odnosno, da li je reč o problematičnoj porodici.

Foto: Privatna arhiva

Otac Vladimir tvrdi da nije on obučavao sina da puca, već instruktor

Predložila je i zapisnik o disciplinskoj odgovornosti pedagoga, psihologa, sekretara i direktorke škole kritičnom prilikom, kao i da se pribavi snimak iz streljane koji dokazuje, kako tvrdi Ivelja, da je maloletnika prvi put u streljni obučavao instruktor, a ne otac.

I Vladimir Kecmanović, kom se u ponedeljak nastavlja suđenje pred istim sudom, tokom iznošenja odbrane je pokušao da svali krivicu na instruktora u streljani, tvrdeći da je on obučavao njegovog sina da puca.

Prepiska sa razrednom

Ivelja je predložila i uvid u elektronski dnevnik Koste K., kao i prepiske između njega i razredne posle ekskurzije.

Sanja Gunjić, zastupnik tužene škole i zamenik državnog pravobranioca, je predložila da se sasluša svedok ispred ustanove koja vrši nadzor obezbeđenja škole, kao i zaposleni koji su tog 3. maja bili prisutni.

Sledeće pripremno ročište zakazano je za 31. maj, kada će sudija odlučiti o predloženim dokazima i zaključiti pripremno ročište


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 4 nedelje

Tu zarađuju isključivo ljudi na tuđim mukama ,advokati .Nema tu pravde već kako i oni kažu ima pravo , i to izgleda samo koliki će procenat od imovine da se unovči i koli je njihov deo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija