• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.O.

01.04.2024

11:12

Sećanje na stravičnu nesreću u kafiću: U "Kontrastu" poginulo 12 mladih

M. O.

Vesti

Sećanje na stravičnu nesreću u kafiću: U "Kontrastu" poginulo 12 mladih

Podeli vest

Danas se navršilo 12 godina od kako je u stravičnom požaru koji je izbio nešto nakon dva sata posle ponoći u novosadskoj diskoteci ,,Kontrast“ živote izgubilo šestoro mladih ljudi. Najmlađi među nastradalima bio je Kikinđanin, student hemije, Renato Vuković.

U toaletu na spratu lokala koji je izgoreo do temelja nađeno je i telo Milene Dalmacije (28), ali i još četvoro mladih koji su preminuli usled trovanja: Tamare Miladinović (25), Marine Aničić (25), Zorana Ignjatovića (28) i Marka Pavlovića (29).

Foto: M. O.

 

Njihova zagrljena tela pronađena su u kabini.


Za Renatovu majku Snežanu Vuković, 12 neprebolnih godina protkane su tugom koju samo roditelj koji je izgubio dete može da oseti. Dani prolaze u velikom bolu, a periodi tuge imaju svoje uspone i padove, kaže za "Informer" majka stradalog Kikinđanina.


- Ja sam dobila krst i nosiću ga dok sam živa. Život, navike i prioriteti, sve je otišlo sa gubitkom Renata. Smatrala sam da sam obična majka koja treba dete da izvede na pravi put, a onda mi je jednog dana sve iščupano - kaže majka Snežana.
U danima posle tragedije ova žena živi tiho i neprimetno, u večitoj borbi da pregura dane. Sina
jedinca izgubila je mlada, u 42. godini.

Foto: M. O.

 

 

- Posle svega ostaje tragedija i velika bol. Živim s verom u Boga, uz ljubav. Kad izgubite dete, osetite drugu vrstu ljubavi, to je produbljena ljubav. Živim neprimetno i borim se, nikoga nisam vukla u svoje tugovanje. Ne želim da niko doživi ovo što sam ja - kaže majka koja je nastavila da se bori kroz život putem koji joj je sin ostavio.
Zahvaljujući velikom talentu koji su njegovi profesori na PMF-u u Novom Sadu na odseku hemija
prepoznali, Renato je postao član marketing tima demonstrirajući mlađima lepu stranu nauke i
trudeći se da im približi složene hemijske pojmove i procese. Znanja stečena na fakultetu praktično je primenio i osnovao firmu u kojoj je započeo proizvodnju kozmetičkih preparata po sopstvenim recepturama.


- Morala sam zbog posla da se preselim u Beograd. Imala sam osećaj kao da ga ostavljam. Kad se vratim u Kikindu, sama sam, nemam sa kim da podelim ni tugu, ni poslovne uspehe. To su zamke sa kojima moram da se pomirim - priča u potresnoj ispovesti Renatova majka.
Renato Vuković je pored interesovanja za prirodne nauke pokazivao i afinitete prema sportu, pa je
tako dugo godina bio član Kluba američkog fudbala ,,Mamuti“ iz Kikinde, a zbog otkazivanja
predviđenog meča kobne večeri izašao je u diskoteku, iako nije bio naročiti pobornik noćnih izlazaka.

Njegovo telo nešto kasnije pronađeno je u toaletu u prizemlju, na svega nekoliko metara od izlaza iz diskoteke. Do svog zadnjeg daha borio se da spasi svoju Milenu, koja je nažalost ostala zaglavljena u toaletu, a kada je video da ne može ništa da uradi, krenuo je ka izlazu gde je i izdahnuo. Ostala je samo tišina i sećanje na tragično ugašenu mladost i na ljubav Renata i Milene.

Prekinuta ljubav

Milena Dalmacija bila je docent, a Renato student hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u
Novom Sadu. Milena nije predavala Renatu. Upoznali su se preko prijatelja i bili u srećnoj
višemesečnoj vezi koju je nažalost prekinuo tragičan događaj zavivši šestoro porodica u crno.

Foto: M. O.

 

- Počeli su da se kuće. Selila sam ih u Novi Sad, a nas dve smo planirale da sve sredimo, dok Renato priprema ispit. Nakon završenih akademskih studija u Novom Sadu, Renato je planirao da nastavi master studije u Milanu - seća se majka Snežana.
Pomen u Novom Sadu Svake godine 1. aprila, ispred ,,Kontrasta“ u Novom Sadu, održava se pomen žrtvama nastradalih kod spomen obeležja. Tako će biti i danas, u 13 časova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija