• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

01.04.2024

15:13

Nastavljeno suđenje Nišliji za ubistvo kuma! Optuženi bio na metadonu kad je potegao nož

D.K./Informer

Vesti

Nastavljeno suđenje Nišliji za ubistvo kuma! Optuženi bio na metadonu kad je potegao nož

Podeli vest

Veštak neuropsijatar Anđelka Ilić posvedočila je danas pred Višim sudom u Nišu da Miodrag Musić (41) kome se sudi za ubistvo kuma Aleksandra Dragišića (46), nije bio u stanju razdraženosti kada je potegao nož jer je već 17 godina na metadonskoj terapiji koja kontroliše njegovo ponašanje.

Miodrag se tereti da je 1. marta 2023. izbo nožem venčanog kuma nakon rasprave da li Kinezi mogu da naprave motocikl "Harli Dejvidson" dok se njegovom ocu Goranu (62) sudi jer je, prema navodima tužilaštva, doprineo izvršenju krivičnog dela zbog čega obojici preti kazna zatvora do 15 godina.

Miodragov branilac advokat Stanimir Đurić upitao je veštaka  da li je njegov klijent delo izvršio u stanju afekta što bi, kako je naveo, bio osnov za oslobađajuću presudu.

- Radnja koju je Miodrag Musić preduzeo najviše odgovara impulsivnoj. Da kod okrivljenog nije bilo stanja afekta govori i njegovo ponašanje nakon dela za koje se tereti jer u njegovim postupcima nije bilo neadekvatnosti i nelogičnosti. On je ispoljavao sređeno psihičko stanje, kod njega nije bilo straha koji bi doveo do afekta jer je sa kumom već imao takvu vrstu diskusije - objasnila je Ilić.

Foto: D. K.

zgrada Višeg suda u Nišu

 

Miodragov otac Goran iako je prilikom suočenja optužio sina za ubistvo, danas je na sve načine pokušavao da za njega nađe neku vrstu opravdanja.

- Moj sin je na terapiji, toga dana nije uzeo lekove, da li je moguće da to dovede do stanja razdraženosti - kazao je u svom obraćanju veštaku otac optuženog.

Veštak Ilić je ponovila da kod Miodraga nije bilo stanja razdraženosti i objasnila da je prema svedočenju optuženog, on kritičnog jutra uzeo redovnu dozu metadona od 60 miligrama.

- Miodrag nam je dao podatke o svom kretanju toga dana, naveo da je uzeo metadon na kojem je 17 godina zbog čega je u stalnoj apsitinenciji od narkotika a to je bio u u vreme dela. Metadon omogućava bolju kontrolu ponašanja, jasnije misli bolji kvalitet života, a da je on kod optuženog imao efekta svedoči i to što je tražio posao i sa svojom majkom starao se o ćerki. Nemamo podataka da li je uzeo i sedative, što je trebao da uradi posle večere ali to ukazuje da nije imao neposrednu potrebu za njima - zaključila je Ilić.

 Tatjana Milenković, veštak psiholog bavila se psihičkim stanjem drugooptuženog Gorana Musića, a u kontekstu nedosledenosti u iskazima datim pred VJT i kasnije na glavnom pretresu.

- Goran je bio u složenom psihičkom stanju zbog smrti bliske osobe ali i zbog pritvaranja njega i njegovog sina, uz postojanje moralnih i ličnih dilema kakve će biti posledice njegovog iskaza, mišljenja sam  da nekih detalja događaja nije mogao odmah da se seti - kazala je sudski veštak.

Suđenje će biti nastavljeno 9. maja kada će biti preslušan snimak poziva Hitnoj pomoći upućen u noći ubistva iz kuće u kojoj su Musići živeli sa kumom.

Miodrag na suđenje dolazi iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu dok se njegov otac Goran koji se tereti da je zločin posmatrao ne pokušavši da pomogne Aleksandru, brani sa slobode.

Ono što pravosuđu otežava posao je što su otac i sin nakon zločina brisali krvne tragove koji bi mogli odgovoriti na pitanja koja treba da budu razrešena pre presude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17