• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P. Ivković

04.04.2024

13:27

"Hteo je da se takmiči, zato je promenio grupu": Kostina razredna otkrila od čega je dečak ubica bolovao, i kako se ponašao

Mako Đurović

Vesti

"Hteo je da se takmiči, zato je promenio grupu": Kostina razredna otkrila od čega je dečak ubica bolovao, i kako se ponašao

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno saslušanje, Vladimiru i Miljani Kecmanović, a kao glavni svedok današnjeg ročišta jeste bivša razredna maloletnog Koste koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole.

Miljana se nije pojavila na sudu, a otac Vladimir nije želeo da odgovara na pitanja. Kostina bivša razredna Nada Radonjić, pojavila se na ročištu i iznela informacije koje ima vezane za Kostino školovanje i njegov status u društvu. 

- Bila sam Kosti razredni starešina kada je bio šesti razred, pred kraj godine sam saznala od njegove mame, koja je bila jako fina tada kada smo se videle, oca nikada nisam upoznala. On je meni tada rekla da Kosta želi da pređe iz jedne u drugu grupu, meni to nije bilo čudno jer to nije neuobičajna pojava. Kosta je uvek bio mirno dete, sa svim peticama i jedan od onih učenika koji je sve uvek znao, bio je na raznim takmičenjima, a znam da je imao i vanškolske aktivnosti - počela je nastavnica srpskog jezika Nada Radonjić i nastavila:

- Kostu je uvek pričao kako ga zanima nauka, i da će biti naučnik i to mi je uvek bilo fascinantno jer je on još mali za tako nešto. Njegova majka mi je rekla da ga neko nije pozvao na rođendan, a to je njega pogodilo. Mislim da je to razlog što je želeo da promeni grupu. Takođe, ja mislim negde, da je Kosta samo želeo da se takmiči, jer mu je druga grupa bila izazov, u ovoj je bio najbolji, bilo je ono ili će biti najbolji ili ga neće biti - istakla je nastavnica. 

Foto: Tanja Andrić

 

 

Na pitanje kako je Kosta promenio grupu i šta se tu desilo, dala je kratak odgovor.

- Ne znam zaista, znam da je prvo odbijen i direktorka mi je rekla da javim roditeljima, da bih nakon jednog dana dobila odgovor da je premeštaj moguć, a prva varijanta je bila da ne može, jer ima dosta dece u toj grupi - rekla je Radonjić. 

Kako je istakla više puta, nije primetila da Kosta ima neki problem, niti je čula da postoji problem u odeljenju, a kada bi za tako nešto saznala, kaže, razgovarala bi sa decom i pokušala da sazna o čemu je reč. 

- Mi smo išli i na ekskurziju, sve je bilo u redu, nisam primetila nikakve probleme. Kosta je inače znao da ostane bez daha usred rečenice, a onda sam ga pitala šta mu je, tada mi je rekao da ima astmu. To je nekako vremenom prestalo, sećam se i da je mnogo lepo pisao radove iz srpskog, ali i iz svih ostalih predmeta. To je uvek bio moj cilj da deca odrastaju u dobre ljude, a ne da imaju dobre ocene stalno sam im pričala da ocena uvek može da se popravi - priča i dodaje: 

- Ne mogu da se setim svih detalja, jer mi smo tada radili jako loše zbog korone i cele situacije, pa nisam imala toliki kontakt sa decom, moram da kažem i da je pisao rad na temu "majčinska ljubav" i da je jako lepo napisao sastav, inače je uvek jako lepo pisao, jednom je recitovao jednu jako emotivnu pesmu, ali nije mogao da prenese te emocije, eto to je bilo čudno - zaključila je razredna. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija