• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.04.2024

15:44

Rekonstrukcija ubistva male Danke! Gašić otkrio monstruozni detalj: Onesvešćenu devojčicu bacili preko alata, pa naleteli na njenog oca!

PrintScreen/Društvene mreže

Vesti

Rekonstrukcija ubistva male Danke! Gašić otkrio monstruozni detalj: Onesvešćenu devojčicu bacili preko alata, pa naleteli na njenog oca!

Podeli vest

Ministar policije Bratislav Gašić obratio se javnosti nakon vesti da je Danka Ilić ubijena i izneo sve detalje iz istrage počevši od kobnog dana.

Vest o smrti male Danke Ilić, za kojom je tragala čitava Evropa, potresla je celu Srbiju i region, a prilikom obraćanja javnosti o monstruoznosti ovog jezivog ubistva Gašić je izneo stravične detalje koji su prethodili ovog užasnom događaju.

- Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata - istakao je Gašić.

Foto: printsrkin

 

Otac oči u oči sa ubicama

Gašić je potom istakao da je otac malene Danke u vapaju zaustavio ubice svoje ćerke kako bi ih upitao da li su je videli.

- Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Foto: Tanjug

 

Ubica imao obraza da traži devojčicu

Kako je naveo ministar, ubica male Danke je na poziv svog direktora otišao da traži devojčicu, iako je znao jezivu istinu.

- O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Gašić je rekao da su osumnjičeni i drugi dan dovedeni i poligrafski testirani.

- Vozač je imao zakasnelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gde su bacili telo - rekao je ministar Gašić.

Foto: Tanjug / printscreen

 

Ubica se vratio na deponiju kako bi premestio telo

Kako je istakao ministar Gašić, jedan od osumnjičenih vratio se na mesto gde je Danka prvobitno bačena, kako bi je premestio.

-Imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mesto gde su bacili telo, i prebacio ga na drugo mesto. Ne možemo da im verujemo, jer jedan na drugog prebacuju krivicu - rekao je ministar policije.

Foto: Tanjug

 

On je rekao da je u trenutku kada je počela sednica Vlade dobio izveštaj iz Bora da su i jedan i drugi priznali krivicu.

- I tu informaciju sam doneo predsedniku. Zato je on objavio, ja ne vidim ništa sporno. Mi smo se jutros rano obratili javnosti i objasnili šta radimo od istrage. Kada sam ušao u salu dobio sam informaciju da je i drugi priznao krivicu, i da su pripadnici MUP na lokaciji - kaže Gašić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija