• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.04.2024

15:22

Ako ne doneseš pare, bomba ide na kuću! Reketirali bračni par i spalili im automobile

Zoran Sinko

Vesti

Ako ne doneseš pare, bomba ide na kuću! Reketirali bračni par i spalili im automobile

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Drugog osnovnog suda kojom je Goran Stakić osuđen na godinu i po dana zatvora, a Radan Petrović i Željko Stakić na po godinu i dva meseca zatvora zbog toga što su zapalili dva automobila bračnom paru u naselju Jajinci.

Petrović je osuđen zbog toga što je 22. novembra 2018. požarom izazvao opasnost za više ljudi i napravio veliku štetu. Od njega je to prethodno tražio Goran Stakić, kako bi mu otpisao dug od 600 evra.

Objasnio mu je na koju adresu treba da ode i da su u pitanju dva automobila koja mora da zapali u dvorištu u Jajincima. Dan pre, Petrović je otišao do benzinske pumpte na kojoj je kupio četiri litre benzina i sipao ih u plastičnu flašu. 

"Nakon toga, automobilom se odvezao do Jajinaca i sledeći dan upao u dvorište porodične kuće Slađane i Ivana Komatine. Polio je benzinom prednje vetrobransko staklo Slađaninog "audija Q5", zapalio novinu i bacio je na staklo, a potom izvazvao požar i na "BMW X3" u vlasništvu njenog supruga", dodaje se u presudi.

Izgorela im i fasada kuće

Vatra je, osim dva automobila koja su potpuno izgorela, zahvatila i fasadu kuće bračnog para, drvene grede i crep i to dok su supružnici bili u kući sa troje maloletne dece. Ukupna šteta, koju su Komatine pretrpele, veća je od šest i po miliona dinara.

Željko Stakić, kako se navodi u istoj presudi, osuđen je zbog toga što je u martu 2019. pozvao Slađanu Komatinu i rekao joj da mu duguje pare i da će je zvati sutra kako bi joj rekao gde treba da dođe:

"Rekao joj je: 'Bude li mi se nešto desilo, prećiće ti na drugi nivo!' i 'Sledeći put bomba ide na kuću', aludirajući na 12. mart kada je u dvorištu njene porodične kuće bačena bomba, nakon čega ju je 21. marta ponovo pozvao, i to dok se ona nalazila u policiji, gde je prethodno prijavila pretnje. Pitao je tada da li može da mu nabavi novac do 10 sati i da mu ga sama donese na pumpu, govoreći joj: 'Niti ću ja videti tebe, niti ćeš ti videti mene!' Posle par minuta rekao joj je da uzme što više može novca i to evrima. Tražio je i da se zakune u decu da će doći sama, uz obećanje da neće više imati problema ako mu donese novac, u suprotnom 'stvari će se nastaviti'."

Tražio čak 50.000 evra

U prostorijama PU za grad Beograd obeležene su novčanice, ukupno 1.200 evra, koje su stavljene u kovertu i koje je Slađana odnela na pumpu, pod pratnjom policije:

"Željko Stakić je pozvao na telefon i rekao da izađe iz automobila, što je ona i učinila. Govorio joj je da to nije ona, ali ga je ubedila da jeste, i onda je upitao gde je novac i tražio da kovertu stavi u kesu. Kada je na pitanje koliko je novca donela, odgovorila 1.200 evra, počeo je da viče i da joj preti. Prekinuo je vezu i opet pozvao oštećenu i pitao je za koliko može da spremi 50.000 evra. Kada je Slađana rekla da može za tri dana, okrivljeni je insistirao da ih sremi za tri sata i da ga nazove za tri minuta, te je u sledećem telefonskom razgovoru kazao da će ipak 'da je proba' za tih 1.200 evra, a da će ostatak dati za tri sata, te da tih 1.200 evra baci kod znaka "Nis" na autoputu. Oštećena je to i učinila, nakon čega je Stakić prišao mestu gde se nalazi novac i uzeo ga. Tada je i uhapšen", navodi se u presudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija