• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

09.04.2024

14:06

Presuda za zločin kod Dervente! Traktorom udarili čoveka, koji je hteo da ih spreči u krađi drva, pa mu smrskali lobanju

Shutterstock

Vesti

Presuda za zločin kod Dervente! Traktorom udarili čoveka, koji je hteo da ih spreči u krađi drva, pa mu smrskali lobanju

Podeli vest

Milan Ćulibrk (23) iz Doboja osuđen je u Okružnom sudu u ovom gradu na devet godina zatvora zbog ubistva Marka Mišića (68) iz naselja Brezici kod Dervente.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe ima i tzžilaštvo ali i osuđeni.

Podestimo zločin za koji je Ćulibrk osuđen odigrao se 12. oktobra prošle godine, u večernjim satima, kada je on traktorom udario u Mišića nakon čega ga je, zajedno sa maloletnim N.J., brutalno pretukao.

Nesrećni čovek je prevezen u bolnicu "Dr Josip Benčević" u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj, gde je dva dana kasnije i pored napora lekara nažalost preminuo.

Mišić, koji je hrvatskih povratnik u Brezice, kobnog dana je pokušao je da zaštiti imovinu i spreči Ćulibrka i maloletnika u krađi šume, kada je brutalno napadnut.

U presudi Okruženog suda se navodi da je Ćulibrk zajedno sa N.J. sekao ogrevno drvo na parceli nepoznatog vlasnika u selu Brezici kod Dervente i ukradeno drvo su tovarili na traktor kojim sus e dovezli, a kada su se izevzli iz đume na makadamski put Mišić je pokušao da ih zaustavi. 

- Ćulibrk je traktorom krenuo na Mišića i udario ga, a kada je ovaj pao maloletnik je skočio i komadom drveta više puta udario nesrećnog čoveka u glavu i grudi-  navodi se u presudi.

Inače malolentik je i šutirao nesrećnog čoevka dok je ležao, a u prebijanju mu se pridružio Ćulibrk koji je u međuvremenu sišao sa traktora. 

Žrtva je u brutalnom napadu zadobio teške povrede glave, grudnog koša, ramena, ruku, ali i prelom rebara, i dva dana kasnije je preminuo u bolnici.  

U izrečenu kaznu Ćulibrku je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 13. oktobra prošle godine, a odlukom suda iza rešetaka će ostati do pravosnažnosti presude. Osim zatvora sud mu je oduzeo traktor koji je korišten u zločinu, dok je porodica žrtve sa imovinsko-pravnih zahtevom upućena na parnicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15