• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

10.04.2024

15:49

Stric ne veruje da je ubica njegovog bratanca preminuo: Možda su ga malo špricnuli!

Vijesti.me

Vesti

Stric ne veruje da je ubica njegovog bratanca preminuo: Možda su ga malo špricnuli!

Podeli vest

Puniša Vojičić, stric ubijenog Srđana Vojičića koji je likvidiran 24. oktobra 2006. kao telohranitelj književnika Jevrema Brkovića, burno je reagovao nakon informacije o smrti optuženog Željka Vukovića, navodeći da sumnja da je on zapravo ubijen ili da je sklonjen negde u inostranstvo.

Za juče zakazano ročište u ponovljenom postupku protiv Vukovića pred podgoričkim Višim sudom je otkazano, nakon informacije da je on preminuo u zatvoru.

Vojičić je tražio od suda da se ispita tačnost informacije o smrti Vukovića, jer "nigde u smrtovnicama nije primetio da je objavljena njegova smrt". Insistirao je da se proveri gde je sahranjen i da li se zaista njegovo telo nalazi u grobnici.

- Može li se videti je li Vuković preminuo ili je ubijen? Vrlo je moguće da su ga malo špricnuli! On je heroinski zavisnik i žalio se i da su ga u zatvoru tukli - kazao je Vojičić.

Takođe se zapitao i da možda Vuković nije sklonjen u Dubai gđe, kako kaže, nalogodavci prebijanja Brkovića imaju stanove i milijarde. 

- Ipak smatram da je ubijen, jer oni čiste svedoke, a mali je mnogo rekao - dodao je Vojičić.

Suđenje u ponovljenom postupku za pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića i ubistvo njegovog telohranitelja Srđana Vojičića juče nije održano, jer je advokatica Aleksandra Rogošić saopštila da je njen branjenik Željko Vuković preminuo. 

Vuković se nije odazvao ni na prethodno ročište i njegov izostanak nije opravdan, nakon čega je postupajuća sudija Katarina Padalica obaveštena od policije, koja je imala nalog za privođenje, da je Vuković preminuo u bolnici 1. aprila.

Ona je podsetila i da je Vuković operisan početkom godine i da je od tada bio vrlo lošeg zdravstvenog stanja. Sud je potom naložio da se pribavi zvanični podatak o njegovoj smrti. Vuković se u prvom postupku branio da nema veze sa napadom na Vojičića i Brkovića.

Obećao da će ispričati sve "od A do Š"

Međutim, u drugoj izjavi pred tužiocem ponudio je da sve ispriča "od A do Š" u zamenu za status zaštićenog svedoka, dok je u trećoj izjavi obećao da će ispričati sve, ali Specijalnom tužilaštvu, jer je u događaju za koji se tereti učestvovalo više osoba.

U ponovljenom postupku Vuković se branio ćutanjem. Prvostepenom presudom bio je osuđen na tri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Brkovića ispred zgrade u kojoj je stanovao, a oslobođen optužbe da je ubio Vojičića kojeg je, prema navodima presude, upucao nepoznati napadač.

U međuvremenu, Brković je preminuo 24. januara 2021.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15