• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

12.04.2024

08:41

Dalibor se posvađao sa bratom, pa prebacio Dankino telo na drugu lokaciju? Stravični detalji brutalnog ubistva devojčice (2)

printscreen / tanjug

Vesti

Dalibor se posvađao sa bratom, pa prebacio Dankino telo na drugu lokaciju? Stravični detalji brutalnog ubistva devojčice (2)

Podeli vest

Sve za sada ukazuje da Dragijevići nisu uskladili svoje priče ili su pak neke stvari odradili odvojeno jedan od drugog. Spekuliše se da je među njima nastao sukob u jednom trenutku i da nisu razgovarali.

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, glavnoosumnjičeni je za ubistvo Danke Ilić (2), a njegov otac Rade (73) i sada pokojni brat Dalibor (40) sumnjiče se da su mu pomogli da sakrije telo devojčice! Sumnja se da su se braća posvađala prilikom prenošenja tela i da su prestali da komuniciraju između sebe, zbog čega postoje brojne nelogičnosti u njihovim iskazima povodom lokacije na kojoj se nalazi leš! Ispituje se čak mogućnost da su telo prenosili više puta bez znanja onog drugog!

Danka je nestala 26. marta u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju, a prošle nedelje Srbiju su zatekle stravične vesti - Danka je ubijena! Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su telo bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Foto: Ustupljene fotogarfije

 

 

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, „ne seća“ ili „ne zna“ gde je bačeno telo, ili su ukazivali na određene lokacije, gde telo na kraju nije ni pronađeno.

- Sve za sada ukazuje da Dalibor i Dejan nisu uskladili svoje priče ili su pak neke stvari odradili odvojeno jedan od drugog. Sada se spekuliše da je među njima nastao sukob u jednom trenutku, pa da čak postoji mogućnost da su nezavisno jedan od drugog premeštali telo na više različitih lokacija. Njihovo ponašanje je potpuno neobjašnjivo. Dalibor je dovodio policiju do Brestovačkog mosta, tvrdeći da je telo tu, međutim, policija na toj lokaciji takođe nije pronašla trag, a slično je bilo i sa drugim bratom. Jedino još nije jasna uloga oca Radeta i to se ispituje - navodi izvor blizak istrazi.

Da postoji nešto čudno u odnosu između braće i brojne nelogičnosti u njihovim iskazima, ukazuju i stručnjaci. Bivši pripadnik Službe države bezbednosti Božidar Spasić potvrđuje za Alo! da postoji mogućnost da su se braća osumnjičena za zločin posvađala tokom premeštanja ubijene devojčice i da se tako izgubila i tačna lokacija na koju je telo premešteno.

Foto: V. Jović

 

 

- Poznato je da oko nestanka Danke Ilić imamo jednu paradoksalnu situaciju s kojom se policija ne susreće često, a to je da imate osumnjičene za ubistvo, a da nemate telo. To je jedan od najtežih slučajeva za rad policije. Oni su priznali delo, a onda odveli policiju tamo gde tela nema. Osumnjičeni su imali dovoljno vremena za manipulisanje telom... Odnosno da ga premeštaju zajedno ili odvojeno, nemajući poverenja jedan u drugog. Postoji i mogućnost da su telo odneli na sasvim drugu stranu od one na koju su ukazivali, svesno navodeći policiju na pogrešan trag, čime oni zapravo misle da sebi čine neku uslugu. To je uradio pokojni Dalibor. On na taj način nije mislio ništa, to je potpuno nepromišljeno ponašanje - naglašava Spasić i dodaje da su osumnjičeni najverovatnije počinili zločin bez ikakve organizacije.

- Jednostavno, ovde osumnjičeni nemaju nikakav rezon i neorganizovani su. Oni su poznati kao pijanci i na svom poslu u „Vodovodu“. Takođe, kada su čistili razne šahte i cevi bile su im dostupne hemijske supstance i kiseline i razna druga sredstva. Ne isključuje se mogućnost da su i to koristili u prikrivanju generalnog traga koji bi rekao gde je telo male Danke. Moguće je, pošto su uključili i rođake u sve to, da ni jedan i ni drugi ne znaju gde je telo - zaključuje Boža Spasić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija