• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.04.2024

15:31

Nacionalni savet Vlaha: Najoštrije osuđujemo zloupotrebu tragedije ubistva deteta

Društvene mreže

Vesti

Nacionalni savet Vlaha: Najoštrije osuđujemo zloupotrebu tragedije ubistva deteta

Podeli vest

Nacionalni savet Vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja, saopšteno je iz tog saveta.

 Oni su povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, kako su istakli, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazic iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Đilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavili:

- U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku.

Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osuđujemo", kaže se u izjavi. "Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave.

Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i oni nisu ugroženi od strane većinskog naroda.

Zato, ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Đilasom počnu da se bore idejama i programom, a ne najodvratnijim podmetanjima", istakao je u saopštenju Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija