• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

17.04.2024

12:54

Dankinoj majci nije smetalo da svedoči pred ubicama! Tužilaštvo u nedoumici, imala je i drugu mogućnost?!

Tanjug / printscreen

Vesti

Dankinoj majci nije smetalo da svedoči pred ubicama! Tužilaštvo u nedoumici, imala je i drugu mogućnost?!

Podeli vest

Roditelji ubijene Danke ilić upravo su završili davanje iskaza u vidu svedoka u u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Kako zakon nalaže, njih dvoje je odvojeno ulazilo u sudnicu i iskaze su davali pojedinačno.

Ono što je krajnje neobično je to da su obojica osumnjičenih za ubistvo prisustvovali svedočenju oba roditelja.

- Tužilaštvo je juče donelo odluku da zaštiti majku koja je u šestom mesecu trudnoće novog stresa. Odlučili smo da zakonskim normama sprečimo ubice da budu par metara udaljeni od nesrećne majke čije su dete zverski ubili. Ali, osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević su bili u sudnici kada su majka, a i otac, davali svoj iskaz.

Naime, mi smo predočili majci da ćemo zakonom sprečiti njihovo prisustvo. Ali, ono što nas je iznenadilo a i zateklo jeste majčina rečenica da njoj uopšte ne smeta prisustvo ubica i da ne trebamo preduzimati norme da bi ih udaljili dok ona svedoči - saznajemo nezvanično u tužilaštvu.

Nakon izjave koju su dala oba roditelja, nezvanično smo saznali da njih dvoje apsolutno ništa novo nisu kazali u svojim izjavama.

- Oni su odgovarali na pitanja tužioca, njihovi iskazi nisu dugo trajali, uglavnom se govorilo o kretanju tog kobnog dana. Roditelji su ponovili ono što je već poznato javnosti. Možemo samo da kažemo da su oba roditelja bila vidno potrešena, a kako su se osećali samo oni znaju -saznajemo nezvanično.

Tužilaštvo neće komentarisati ponašanje roditelja prilikom susreta sa ubicama da bi makar malo zaštitili njihovu privatnost. A roditelji, ukoliko žele, obratiće se javnosti.

Inače, saslušanje svedoka, komšija, kolega i prijatelja osumnjičenih počelo je jutros u osam časova, a obzirom da ima više od pet, šest svedoka, završiće se u toku dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija