• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

08.05.2024

09:09

Ovo je priča o Dejani koja je nastradala sa dečkom kada ih je udario vozač (83): "Nije dočekala punoletstvo"

Instagram

Vesti

Ovo je priča o Dejani koja je nastradala sa dečkom kada ih je udario vozač (83): "Nije dočekala punoletstvo"

Podeli vest

"Toliko toga o mojoj Dejani ima da se kaže, kada bih počela trebalo bi mi 17 godina da sve ispričam. Ona je moj anđeo, u svakom smislu. Moj ponos, dete puno vrlina i dobrote. Toliko je bila zrela za svoje godine, toliko toga je želela da nauči. Bože koliko je samo planova za budućnost imala"

Ovim rečima za "Blic" počinje svoju potresnu ispovest Emina Borotić, neutešna majka Dejane Neralić (17) iz Golubinaca koja je zajedno sa dečkom Borisom Majorskim (18) tragično nastradala 18. oktobra 2022. godine kada su krenuli na izlet u Vrdničku kulu. Na putu ka tamo na njih je "mercedesom" naleteo Slobodan B. (84) iz Krčedina i usmrtio ih na licu mesta.

- Naš poslednji dan bio je taj 18. oktobar, tog dana kao i uvek, pile smo zajedno kafu. Rekla mi je da joj spremim omiljeno jelo. Bio je to dan kada smo svi bili zajedno kod kuće što je retkost zbog posla i obaveza. Toliko smo bili srećni, ručali smo svi zajedno, smejali se, razgovarali o svemu - priča neutešna majka.

Emina ističe i da joj je toga dana kroz glavu prošlo: "Bože, hvala ti što smo ovako srećni, ništa mi više u životu ne treba", a onda je Dejana oko 16 časova otišla i više se nikada nije vratila kući.

- Bližilo se i njeno punoletstvo. Tog dana je izrazila želju da polaže vozački ispit, tog dana smo pričale o njenoj školi i uspomenama kojima smo se smejale - dodaje ona.

Foto: Instagram

 

 

"Nastradala je 27 dana pre punoletstva"

Kako kaže, Dejana je neposredno pre tragedije napravila spisak koga će pozvati na svoje punoletstvo koje nažalost nije dočekala.

- Sve ljude sa njenog spiska smo pozvali tu noć kada je trebalo da proslavi 18. rođendan. Njena najbolja drugarica i celo društvo skupili su novac i oslikali njen mural u Golubinačkom parku u kom su se, inače, Dejana i Boris upoznali i provodili vreme zajedno. Mural je bio gotov baš na dan pre njenog rođendana. Svi su došli i tako smo pored njenog murala obeležili to veče njenog punoletstva - kaže Emina.

Neutešna majka navodi i da je njena ćerka nastradala 27 dana pre punoletstva, te da su oni od tada senka porodice koja su nekada bili.

- Ja ne živim više, sve je nestalo sa njom. Dejana je mlađa i starija sestra, imam četiri devojčice, moja četiri ponosa i najveća uspeha u životu. Nisam puno tražila od života, samo da su mi one žive i zdrave - priča naša sagovornica.

"Čekam je svakoga dana, svakoga trena.."

Emina napominje i da svakim danom tone sve više, te da se nikada neće pomiriti sa gubitkom ćerke.

- Nikada neću prihvatiti da nje nema. Kako je nema? Ona mora da se vrati kući. Ja je čekam svakog dana, svakog trena, samo čekam. Kada ću je ponovo ugledati, zagrliti, čuti njen glas, njen smeh, osetiti njen miris. Kada ću je poljubiti pre spavanja - kaže Dejanina majka.

Ističe i da sada živi od uspomena, ali da u svemu traži svoju ćerku..

- Ova bol nema reči kojom se može opisati, nema dalje, nema juče, nema sutra.. Sve je stalo, naše porodice su uništene - dodaje ona.

"Zar toliko vrede njihovi životi?"

Naglašava i da je čovek koji je usmrtio Dejanu i njenog dečka Borisa još uvek na slobodi, te se pita da li životi dvoje mladih ljudi vrede dve i po godine zatvora?

- I ako je pravosnažno osuđen još uvek ne izdržava kaznu.. Kaznu od dve i po godine zatvora. Zar toliko vrede njihovi životi? Zar toliko vrede životi naših porodica? - kaže Emina.

Dejana i Boris nastradali su i sahranjeni su zajedno, a njena majka Emina kaže da su imali puno planova za budućnost, ali da je njihova ljubav sada postala večna.

Foto: Instagram

 

 

"Boris je bio njena prva i prava ljubav"

- Sa Borisom se upoznala preko najbolje drugarice, to je bila ljubav na prvi pogled. Boris je bio njena prva i ona prava ljubav. Toliko su se voleli i bili savršeni jedno za drugo u svakom pogledu. Kao i Dejana, on je bio divno dete, vaspitan, pristojan, veoma šaljiv i mio poput nje. Sećam se kada sam ga upoznala da sam rekla suprugu "pa on je kao da sam ga ja rodila". Delili su ista interesovanja, ljubav prema životinjama, prema prirodi, putovanjima i svemu onome sto mladi vole. Imali su planove za budućnost, bili su srećni i zaljubljeni - navodi majka.

Dejana je imala mnogo planova sa svojom porodicom, koje nisu stigli da ispune. Kako kaže njena majka, izrasla je u prelepu devojku i njena unutrašnja lepota bila je božanska.

- Ona je bila ta koja je svakome želela da pomogne, ta koja nikada nikoga nije uvredila, povredila. U školi je bila dobar đak, bavila se folklorom, odbojkom, modernim plesom koji je baš volela i sa kojim je učestvovala u raznim takmičenjima i osvajala medalje i diplome - zaključuje naša sagovornica.

Mladi par počiva zajedno

Podsetimo, jeziva saobraćajna nesreća dogodila se 18. oktobra 2022. godine kada su Boris i Dejana su motorom krenuli na izlet u jedno etno-selo kod Novog Sada, a do nesreće je došlo kada ih je pokosio Slobodan B. (83) iz Krčedina svojim "mercedesom" na putu Novi Sad - Inđija, kod Beške. Slobodan B. nije ustupio prvenstvo prolaza tinejdžerima koji su bili na motoru, usled čega je i došlo do saobraćajne nesreće.

Vozač "mercedesa" ima inostranu vozačku dozvolu, jer je pola svog života proveo radeći u Nemačkoj, a on je i nakon nesreće vozio i automobilom dolazio na suđenje, kako je ispričao Borisov otac.

Boris je išao u kuvarsku školu u Beogradu, dok je Dejana maturirala u srednjoj školi u Inđiji. Njena matura nije mogla da prođe bez Borisa, on je došao motorom i dodatno joj ulepšao dan.

Boris i Dejana su sahranjeni zajedno na groblju u Staroj Pazovi. Roditelji Borisa i Dejane su jedni drugima podrška i redovno su u kontaktu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12