• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

11.05.2024

08:37

Surovo presudio bivšoj sa 26 uboda nožem! Ubica iz Barajeva pravosnažno osuđen na 20 godina robije

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Surovo presudio bivšoj sa 26 uboda nožem! Ubica iz Barajeva pravosnažno osuđen na 20 godina robije

Podeli vest

Apelacioni sud U Beogradu potvrdio je kaznu koju je Viši sud izrekao Zoranu Pavloviću (53) koji je osuđen na 20 godina zatvora jer je 5. juna 2022. godine ubio bivšu vanbračnu suprugu Snežanu Simić (47) u njenoj kući u Barajevu, nanevši joj 26 uboda nožem po telu.

Viši sud u Beogradu osudio je krajem decembra Zorana Pavlovića (52) na 20 godina zatvora, a na ovu presudu su žalbe uložili i njegov branilac ali i tužilaštvo, ali ih je Apelacionis du odbacio kao neosnovane i potvrdio kaznu.  

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zoran prišao Snežani dok je kosila travu i brutalno je izbo nožem

 

Podsetimo prilikom izricanja presude postupajuća sudija Višeg suda je, obrazlažući je, navela da je sud prihvatio stav tužilaštva da je Pavlović počinio ubistvo na svirep način, međutim, ne i predlog da se osudi na kaznu doživotne robije, jer ranije nije osuđivan:

- Utvrđeno je da je okrivljeni u vreme ubistva bio u alkoholisanom stanju, ali da to nije bitno uticalo na njegovu svest, pa nismo prihvatili tezu odbrane da se radilo o nasilju u porodici. Oštećeni su upućeni na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Tokom postupka rasvetljena je u velikoj meri pozadina ovog zločina, koji je počinjen iz strasti. Zoran je u nastupu besa ubio Snežanu, koja ga je ostavila zbog bolesne ljubomore i vratila se kući posle godinu dana zajedničkog života, zato što je umislio da se zaljubila u drugog muškarca.

Više puta ju je prethodno nagovarao da obnove vezu, ali je ona to uporno odbijala zbog čega je počeo da je proganja. Nekoliko dana pre zločina, banuo joj je u kuću i tu je maltretirao i vukao za ruku, naočigled njene ćerke iz prvog braka, posle čega ga je Snežana prijavila policiji.

To je Zorana još više razbesnelo, pa je početkom juna prošle godine objavio na Fejsbuku snimak jednog "mercedesa" na livadi pored puta, a u komentarima je aludirao da je Snežana u tom autu imala seks sa novim ljubavnikom. 

Pokušao i sebi da presudi

Potom je 5. juna uleteo u njeno dvorište i s leđa je devet puta ubo u bočni deo grudi. Nesrećna žena je na mestu ostala mrtva, a Pavlović se zatim isekao po nogama i preponama i zario sečivo sebi u vrat.

Tako su ga policajci i lekari Hitne pomoći zatekli u dvorištu žrtve i prevezli ga u bolnicu, gde su mu povrede sanirane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija