• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dnevnik

11.05.2024

10:56

Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju

facebook.com

Vesti

Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju

Podeli vest

U novosadskom Višem sudu završeno je suđenje Bojanu Jovičiću (45) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja, u novosadskom naselju Adice 24. januara 2023. ubodima nožem usmrtio Jovana Janićijevića (46). Tužiteljka Jelena Stojaković Mustakas i punomoćnik oštećene porodice Saša Josifović zatražili su da se okrivljenom izrekne najstroža kazna - doživotna zatvor. Izricanje presude zakazano je za petak.

U završnoj reči Jelena Stojaković Mustakas istakla je da je nesumnjivo dokazano da je Jovičić - ubica. On je Janićijeviću, vlasniku menjačnice, zadao 11 ubodnih i 26 reznih rana, od kojih je preminuo.

Svirepo i monstruozno

- Okrivljeni je negirao da je toga dana došao sa namerom da ubije Janićijevića, naveo je da je napadnut i da se branio. Smatram da se ne može u potpunosti pokloniti vera odbrani okrivljenog jer je to ispričao tek kada se detaljno upoznao sa dokaznim postupcima - predočila je Stojaković Mustakas.

Žrtvina sestra Nataša Janković u završnoj reči je istakla da je Jovičić na svirep i monstruozan način ubio njenog brata.

Foto: facebook.com

 

 

Ubica uhpšen po poternici Interpola

Bojan Jovičić se tereti da je 24. januara prošle godine u večernjim časovima u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34, ubio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića, a potom pobegao. Uhapšen je 2. februara 2023. godine na granici Austrije i Nemačke po međunarodnoj poternici Srbije, a 19. marta izručen našoj zemlji i od tada se nalazi u pritvoru.

- Кada sam videla brata bio je sav iskasapljen od grudnog koša, vrata, ruku… Ovo je svirepo ubistvo sa predumišljajem - kazala je vidno potrešena sestra naglašavajući da nije tačno da joj se brat bavio zelenaštvom jer je svaki dinar stekao poštenim radom.

Ubio sam čoveka

Branilac okrivljenog Pavle Anušić naglasio je da sudsko veće, prilikom odlučivanja o kazni, u obzir uzme činjenicu da je njegov branjenik do sada neosuđivan, otac dvoje dece, vedrog duha i da nije konfliktan i agresivan.

- Ovde se nije radilo o planiranom krivičnom delu, već o jednom nesrećnom događaju, o jednoj tragediji - istakao je branilac okrivljenog u završnoj reči i dodao da presuda mora biti doneta na osnovu dokaza.

Okrivljeni Bojan Jovičić je dodao da je svestan da je ubio čoveka i da niko ne treba tako da završi.

- Ubio sam čoveka i ja sa tim treba da živim. Žao mi je njegove i moje porodice, ali mi je najviše žao mene i mog života. Na kraju hteo bi da se izvinim njegovoj i mojoj porodici - kazao je Jovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17