• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.05.2024

20:41

Boža Bilder osuđen na četiri godine robije: Pretio da će bombom razneti zgradu!

pink.rs

Vesti

Boža Bilder osuđen na četiri godine robije: Pretio da će bombom razneti zgradu!

Podeli vest

Božidar Jović (51), zvani Boža Bilder, osuđen je pravosnažno na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nelegalnog držanja oružja i eksplozivnih materija, sprečavanja policajaca u obavljanu službene dužnosti i falsifikovanja dokumenata.

On je, podsetimo, uhapšen na Badnji dan 2018. u beogradskom naselju Rakovica nakon što je pretio da će bombom razneti celu stambenu zgradu u kojoj se zabarakadirao.

Dvočasovna drama u ulici Slavka Rodića završila se tog 6. januara predajom Bože Bildera, višestrukog robijaša za kojim je bila raspisana potraga zbog neodazivanja na izdržavanje nove zatvorske kazne.

Tom prilikom, kod njega su pronađeni "magnum 357" i falsifikovana dokumenta na ime Aleksej Čočaj.

Pokušao da ubije Binića!

Jović se "proslavio" po tome što je učestvovao u pokušaju ubistva bivšeg reprezentativca i fudbalera "Crvene zvezde" Dragiše Binića, 17. maja 2004. godine! On je tada u proslavljenog fudbalera ispalio tri metka. Zbog toga je bio osuđen na osam godina zatvora.

U svom dosijeu ima duži spisak kriminalnih aktivnosti, koje uključuju i iznude stanova i novca sa grupom iz Rakovice kojoj je pripadao. Hvalili su se zaštitom Nebojše Stojkovića Stojketa, koji se u Beloj knjizi MUP pominje kao voda "rakovičkog klana".

Boža Bilder je, naime, uhapšen i 17. aprila 2013. sa grupom od devet osoba zbog sumnje da su od fudbalera Nikole Virijevića iznudili 30 stanova, vrednih dva miliona evra, kao i 60.000 evra, nekoliko luksuznih automobila i najskuplje mobilne telefone.  

Osuđivan je i zbog razbojništva koje je počinio 19. maja 2003. u salonu keramike u Višnjičkoj 69, kada je od blagajnika uzeo 287.000 dinara, čekove vredne 56.808 dinara, dajners račune vredne 5.836 dinara, njegov mobilni telefon i 20 evra.

U razbojništvu je sa njim učestvovao i Predrag Stanisavljević (24), radnik ovog preduzeća koji mu je dao znak kada da uđe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija