• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fejsbuk

12.05.2024

08:10

Potpuno izgorela kuća: Požar u Laćarku u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

printskrin Instagram 192_rs

Vesti

Potpuno izgorela kuća: Požar u Laćarku u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Podeli vest

Potpuno izgorela kuća u požaru koji je izbio u Sremskoj Mitrovici! Srećom nije bilo povređenih.

Kako Informer nezvanično saznaje požar je izbio sinoć oko 22 časa, na kraju Karađorđeve ulice u Laćarku, u Sremskoj Mitrovici.

Vatrogasne ekipe su odmah reagovale i požar je ugašen pre ponoći. Uzrok izbijanja požara nije poznat.

Srećom, u ovoj nesreći nije bilo povređenih osoba.

Uzrok požara biće poznat nakon istrage, pored vatrogasaca na mestu izbijanja požara bila je i policija. 

Iako su vatrogasci brzo intervenisali i sprečili dalje širenje vatre, šteta na kući je evidentna. Očekuje se da će nadležne službe obaviti detaljnu istragu kako bi se utvrdio uzrok požara.

Šta raditi u slučaju požara?

Prvo što treba učiniti je kada primetite požar je pozvati 193 i dati konkretne podatke o lokaciji požara - adresu, sprat i broj stana.

Ako do požara dođe u stanu, potrebno je pozvati vatrogasce i evakuisati ukućane.
 
Ukoliko je požar zahvatio samo jednu prostoriju u stanu, zatvoriti vrata i isključiti električnu energiju, a ako je požar većeg obima, napustiti stan zatvarajući sva vrata.

Nikako ne koristiti lift prilikom napuštanja zgrade, pošto se u toku požara oslobađa gust crni dim koji sadrži otrovna isparenja koja brzo ispune okno i kabinu lifta, što može biti uzrok smrti od gušenja za sve koji se tu nalaze.

Ako je požar manjeg obima, pokušati gašenje, ali nikada ne koristiti vodu da bi se ugasio požar na električnim instalacijama i aparatima, kao ni požar izazvan benzinom ili uljem, već umesto toga koristiti aparat za početno gašenje požara tipa ''S''.

Gašenjem požara na električnim instalacijama i aparatima vodom možete biti izloženi strujnom udaru, dok gašenjem vodom požara izazvanih benzinom ili uljem možete da izazovete njegovo širenje.

Važno je i ostati smiren i ne paničiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija