• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/atv

14.05.2024

12:29

Ko želi da ubije Luku Bojovića?! Za dva pokušaja ubistva u godinu i po dana, on je glavni osumnjičeni

EPA/Prntscreen

Vesti

Ko želi da ubije Luku Bojovića?! Za dva pokušaja ubistva u godinu i po dana, on je glavni osumnjičeni

Podeli vest

Luka Bojović se iz španskog zatvora vratio u novembru 2022. godine, a tokom proteklih godinu i po dana dva puta je sprečena njegova likvidacija. Stoga se postavlja pitanje: „Ko hoće da ubije Luku Bojovića?“.

Devet meseci nakon što je Bojović izručen Srbiji, operativne službe su alarmirane nakon što su saznale da je Damir Mehić angažovan da ubije Bojovića. Za Mehićem je raspisana Interpolova poternica, a on je uhapšen na beogradskom aerodromu zbog lažnih dokumenata.

Sada, skoro godinu i po dana otkako se Bojović vratio u Srbiju, petorica su planirala njegovu likvidaciju. Policija ga je obavestila o operativnim saznanjima da je životno ugrožen. 

Planirajte detaljno

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, petorica osumnjičenih se terete za pripremanje teškog ubistva, od kojih se dvojica terete i za druga krivična dela.

Oni su od početka februara do 10. maja zajedno, sa predumišljajem, pribavljali sredstva za izvršenje krivičnog dela - teško ubistvo, dogovarali, planirali i organizovali njegovo izvršenje, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni Filip K. okupio je ostale osumnjičene i odredio im konkretne zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela. Sa tim su se složili svi osumnjičeni.

Kako je saopšteno, osumnjičene je policija sprečila da počine planirano krivično delo 10. maja 2024. godine.

Prilikom hapšenja kod osumnjičenog Nikole P. pronađena je puška, a u magacinu pištolja bio je jedan metak, dok je u okviru bilo još 13 metaka.

Foto: Printsceen

 

 

Ko je poslao ubice?

Ukoliko se utvrdi da su Mehić, kao i petorica uhapšenih, imali za cilj da likvidiraju Luku Bojovića, postavlja se pitanje ko bi mogao biti nalogodavac ovog ubistva.

S obzirom na to da je Bojović bio blizak vrhu škaljarskog klana, prvi "osumnjičeni" su bili Kavčani predvođeni svojim vođom Radojem Zvicerom. U prethodnom periodu, pre svega dok je Bojović bio u španskom zatvoru, Kavčani su „osakatili” Škaljare i ubili nekoliko njihovih vođa, među kojima je i Jović Vukotić.

S druge strane, nije tajna da rat između porodica Bojović i Šaranović traje od 2009. godine. Sve je počelo otmicom kuma porodice Šaranović, koji je poslednji put viđen kako ulazi u automobil Luke Đerovića, čoveka bliskog Luki Bojoviću. U sukobu Bojovića i Šaranovića poginuli su braća Slobodan i Branislav Šaranović, kao i njihov porodični prijatelj Danilo Radonjić. Likvidirano je i nekoliko ljudi bliskih Bojoviću - njegov rođeni brat Nikola Bojović, ali i Lukin kum Dragoslav Miloradović, i advokat Dragoslav Miša Ognjanović...

- Ubili su mi brata, nevinog čoveka, samo da bi mi išli. Nikola u životu nije zgazio mrava i tako je završio. Taj metak je bio namenjen meni - rekao je ranije Luka Bojović.

Foto: Printsceen

 

 

Od Arkanove garde do Zemunskog klana

Luka Bojović je sin nekadašnjeg direktora Beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića i akademske slikarke Anđelke Bojović. Svojevremeno je slovio za vođu zemunskog, a kasnije škaljarskog klana.

Prvu krivičnu prijavu dobio je sa samo 17 godina, ali je zahvaljujući pre svega uticajnom ocu završila u fioci. U međuvremenu, kako su pisali mediji, „Luka se pridružio Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi i poznanstva koja je stekao tokom borbi bila bi presudna u njegovoj kriminalnoj karijeri, pa neki i danas kažu da ga je upravo otac Vuk poslao u Arkanovu gardu, želeći da se čangrizavi mladić malo smiri“.

Foto: Printsceen

 

 

Osuđen na 18 godina zatvora u Španiji

Bojoviću je više puta u Srbiji suđeno za razna krivična dela, ali je osuđen samo za „najmanja“.

Tako je 2002. godine osuđen na šest meseci zatvora, jer je policija kod njega pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu. Sudilo mu se i zbog sumnje da je u prostorijama Zoološkog vrta palicom pretukao Mirka Elezovića, navodno za 7.200 evra. Međutim, predmet je 2008. godine proglašen zastarelim, prenosi SrpskaInfo.

U Španiji je završio višegodišnji zatvor. Lokalna policija ga je uhapsila u Valensiji 2012. godine, a sa njim je „pao” i Vladimir Milisaljević, pripadnik zemunskog klana koji je umešan u ubistvo premijera Zorana Đinđića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija