• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/glassrpske

17.05.2024

10:07

Banda iz Gruzije harala po BIH! Trojica Gruzina otela milion evra u Banjaluci, jedan uhapšen na aerodormu u Sarajevu (FOTO)

MUP Republike Srpske

Vesti

Banda iz Gruzije harala po BIH! Trojica Gruzina otela milion evra u Banjaluci, jedan uhapšen na aerodormu u Sarajevu (FOTO)

Podeli vest

Banjalučka policija rasvetlila je pljačku dva miliona maraka od vlasnice menjačnice J. Š. u naselju Lauš i utvrdila da iza svega stoji desetočlana banda Gruzina, od kojih su trojica direktni izvršioci dok su sedmorica pomagači.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić kaže da je preduzet niz radnji na otkrivanju počinilaca i da je na aerodromu u Sarajevu uhapšen Noe Tvalbeišvili, državljanin Gruzije, direktni izvršilac prepada u Laušu.

Foto: MUP Republike Srpske

Noel Tvalbeišvili uhapšen na aerodromu u Sarajevu policiji otkrio celu šemu

 

Nakon hapšenja ovaj Gruzin je otkrio sve o kriminalnoj grupi kojoj pripada i sve detalje pljačke. 

- On je u prisustvu advokata i sudskog tumača dao veoma detaljnu izjavu. Sve što je naveo potvrđeno je kroz analize video zapisa i nadzornih kamera - kazao je Vukelić. 

 On je istakao i da su pripadnici ove kriminalne grupe imali jasno podeljene uloge i tačno se znalo ko šta radi.

- Duži vremenski period određeni državljani Gruzije su prisutni na teritoriji BiH, gde su došli sa namerom da vrše krivična dela. Na meti su im bila lica koja imaju menjačnice. Radi se o međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi - kazao je Vukelić.

Banda Gruzijaca funkcionisala je na uigran način i dok su jedni bili zaduženi za logisitku, odnosno, dovoženje vozila u gradove u kojima su birali mete. Ti logisitčari su e onda napuštali BIH i vraćali se u Gruziju,a drugi članovi bande su dolazili da odrede ciljane mete kao i da se praćenjem upoznaju sa njihovim navikama. 

Foto: MUP Republike Srpske

Gruzini osumnjičeni za pljačku milion evra

 

- Upoznavali su navike svojih meta. Ulazili su u menjačnice, pratili radnike i vlasnike i utvrđivali na koji način iznose novac. U grupi su bili pojedinci koji su obezbeđivali stanove i drugu logistiku, ali i pojedinci koji su bili zaduženi za izvršenje krivičnih dela i to bez upotrebe oružja - obajsnio je načelnik banjalučke policije.

Inače ova grupa je izvršila više pljački na ovja način na području Federacije BiH, ali plen u tim prepadima nije bio tako veliki kao onaj prilikom pljačke u Banjaluci. 

Podsetimo, trojica razbojnika su 13. maja oko 16 časova spremili sačekušu vlasnici menjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla u ulicu Relje Kneževića.

Foto: MUP Republike Srpske

Banda iz Gruzije imala ugiranu šemu

 

Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika koji ju je odgurnuo i oteo tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su nakon toga pobegli, a na mestu pljačke je pronađen suzavac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50