• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2024

21:42

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"

printskrin

Vesti

Osuđen Damjan Roganović! Krijumčario kokain, otac mu bio u klanu "Amerika"

Podeli vest

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije kojom je rukovodilo beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, nepravosnažno je osuđen pred sudom u Belgiji na 11 godina zatvora i novčanu kaznu od 400.000 evra.

Presudom je odlučeno i da mu bude oduzeta imovina u vrednosti od pola miliona evra!

 Osim Roganovića, istom presudom na kazne od dve i po do osam godina zatvora pred isitm sudom je osuđeno još 11 okrivljenih, među kojima je i Jelena Vukašinović kojoj je određena kazna od pet godina zatvora. 

- Jelena Vukašinović je, inače, sestra Vuka Vukašinovića koji je u velikoj međunarodnoj akciji uhapšen u Beogradu - otkriva izvor iz istrage.

Vukašinović je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu u međuvremenu pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora.

Firma kao paravan

Podsetimo, u novembru prošle godine u zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, BIA, MUP, Evrodžasta, Evropola i nadležnih javnih tužilaštava kraljevina Belgije i Holandije uhapšeni su osumnjičeni za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: prinstscreen/Heute

Kokain/Ilustracija

 

- Pripadnici organizovane kriminalne grupe su sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine narkotika u holandsku luku Roterdam, a odatle transport ove droge do belgijskog grada Arlon gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga zaplenjeno ukupno 115 kilograma kokaina - saopšteno je tada iz Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Istragom je obuhvaćen i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je optužen i kao pripadnik takozvanog "vračarskog klana" i za njim je raspisana poternica, kao i osuđeni Roganović.

Kako je saopšteno, međunarodna istraga je otkrila da su osumnjičeni, kao pokriće, koristili registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča. Najpre su kupovali takve ploče od kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom Arlonu u koje su stavljali sakrivene pakete sa kokainom.

Foto: AP/Photo

Kokain/Ilustracija

 

- Prilikom intervencije policije u Belgiji, ukupno su nađene 22 betonske ploče od čega je u svakoj bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama. Osima kokaina nađenog u betonskim pločama, na licu mesta nađeno je još 37 paketa s ovom drogom. Ukupno su u hangaru u Arlonu nađena 103 paketa sa kokainom, neto mase 115 kilograma. Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje.

I očuh u Holandiji

Očuh Damjana Roganovića je Dušan Petković, sin pokojnog fudbalera i selektora Ilije Petkovića.

- Dušan je u dugogodišnjoj vezi sa Damjanovom majkom i njih dvojica su često i zajedno boravili u Holandiji. Bio je tamo i u vreme hapšenja kriminalne grupe, ali on nije procesuiran. Inače, i Dušan Petković je bio fudbaler, igrao je OFK Beograd - rekao je svojevremeno izvor Kurira.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zaplenjen kokain u Kragujevcu! Uhapšen ovaj muškarac
Akcija policije

Zaplenjen kokain u Kragujevcu! Uhapšen ovaj muškarac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M. M. (40) iz ovog grada, zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

16.05.2024

12:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51