• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

23.05.2024

09:22

"Svake večeri im ljubim jastuke": Bolne reči oca kojem je Uroš Blažić ubio decu

Zoran Sinko

Vesti

"Svake večeri im ljubim jastuke": Bolne reči oca kojem je Uroš Blažić ubio decu

Podeli vest

Roditelji Kristine Panić (19), koja je ubijena u masakru u Mladenovcu, nedavno su sa javnošću podelili njen srceparajući sastav o žrtvama Koste Kecmanovića, a sada je njen otac otkrio za Alo ! da za taj školski rad nije znao čitavih godinu dana.

Saša Panić je tog 4. maja prošle godine, kada je Uroš Blažić (21) nasumičnom pucnjavom po mladenovačkim selima ubio devetoro mladih, izgubio oba deteta, a na godišnjicu njihove smrti razredna njegove ćerke Kristine pojavila se na njegovom kućnom pragu sa njenom vežbankom i poslednjim pismenim radom.

- Tada smo obeležavali godinu dana bez naše dece, a u našoj kući pojavila se Kikina razredna iz mladenovačke gimnazije i donela nam je njenu vežbanku iz srpskog jezika. Rekla nam je da je u njoj pismeni rad o deci koja su ubijena dan ranije u školi „Vladislav Ribnikar“, a da ga je moja ćerka napisala jutro pre nego što je stradala, odnosno sutradan od te tragedije - opisuje Panić za Alo!.

Otac sa bolom u glasu kaže da nije imao snage da ga odmah pročita.

Foto: printscreen

 

 

Kika htela da bude učiteljica

Ponosni otac ističe da je njegova mezimica Kristina bila vukovac i u osnovnoj i u srednjoj školi, nakon koje je planirala da upiše Učiteljski fakultet, kako bi postala nastavnica, dok je njegov sin Milan već bio zaposlen kao policajac.

- Ostavio sam tu vežbanku u njenoj sobi. Svako veče ulazim u sobe sina i ćerke i ljubim njihove jastuke i poželim im laku noć, a onda se i pomolim za njihove duše. Tu svesku nisam smeo da taknem nedelju dana. Tada, kada sam uspeo, pročitao sam i taj sastav i odlučio da ga podelim sa javnošću – govori s tugom u glasu.

Tinejdžerka anđeoske lepote u njemu je izrazila duboki bol za devetoro stradale dece i čuvarem škole, kojima je presudio dečak Kosta Kecmanović, ali se i dotakla brojnih društvenih problema, koji najviše pogađaju roditelje i njihovu decu.

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Verujem da su tuga i bol porodica preminulih đaka ogromni, i nikada ne bih želela da tu bol u svom životu osetim. Sa decom treba razgovarati! Nijedna kazna neće moći da vrati roditeljima ovu jadnu decu koja su, ni kriva ni dužna, nastradala. Kosta je primer zapostavljenog deteta. Roditelji, internet, društvene mreže, đaci u školi… Svačija je krivica. Svako je imao uticaj na ovo dete koje je počinilo ovaj monstruozan zločin. Ovo je znak da treba da se probudimo, jer je ovo samo početak katastrofe ako se nešto ne preduzme. Srbija danas plače, osam anđela nas je napustilo jer se nismo probudili na vreme - napisala je Kika 4. maja ujutro, a uveče je krvnik Uroš Blažić ubio i nju i njenog brata Milana.

Prvi susret zlotvora za ožalošćenim roditeljima

Policija već godinu dana čuva porodičnu kuću Uroša Blažića u Duboni, a svirepi ubica će se danas prvi put susresti oči u oči sa roditeljima devetoro mladih kojima je uništio živote.

Pripremno ročište, odnosno početak suđenja ovom monstrumu zakazano je danas za 10 sati u Višem sudu u Smederevu. On je optužen da je nasumičnom pucnjavom iz automatske puške u selima Dubona i Malo Orašje ubio devetoro mladih, a ranio 12, i preti mu 20 godina zatvora jer u trenutku zločina nije napunio 21 godinu, pa ne podleže kazni doživotne robije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26