• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.05.2024

12:38

Desila se očekivana stvar! Advokat Nebojša Perović opisao dramatične scene iz sudnice u Smederevu

Aleksandar Jovanović Cile/ATAIMAGES

Vesti

Desila se očekivana stvar! Advokat Nebojša Perović opisao dramatične scene iz sudnice u Smederevu

Podeli vest

Incident koji se dogodio u Višem sudu u Smederevu kada su roditelji žrtava iz Malog Orašja i Dubone nasrnuli na masovnog ubicu Uroša Blažića, trajao je svega desetak-petnaest sekundi, kaže advokat Nebojša Perović, koji zastupa mladića ranjenog u ovom masakru.

Kako je izjavio Perović u sudnici je bio veliki broj policajaca, ali nisu mogli da se odupru besnim roditeljima. 

- Policija je bilo u broju koji uopšte nije zanemarljiv, ali nisu mogli da se odupru ljudima i narodu koji su bili tu. Sve je trajalo oko 10-15 sekundi, koliko je trebalo vremena policajcima da se snađu da odbrane Blažića. Mislim, policija ga je spasila. Njegov otac nije ni stigao da uđe u sudnicu - rekao je advokat.

Foto: Tanjug

Besni roditelji napali surovog ubicu

Dramatične scene počele su čim je Uroš Blažić uveden u sudnicu u koju može da stane više desetina ljudi.

- I onda kod ulaska optuženog, došlo je do reakcije i verovatno je pala stolica, udarac u klupu ili tako nešto. Masa je reagovala i krenula na Blažića... - rekao je on.

Kako advokat objašnjava ovo je bila očekivano. 

- Desila se očekivana stvar. Prvi susret sa zlotvorom. Ubicom. Prosto je bilo nemoguće da roditelji, braća, sestre nemo posmatraju i učestvuju u ovom izuzetno teškom postupku. Ne bih sada da pravdam, da li je to ispravno... Zakonski nije, ali ljudski jeste. Prosto je nemoguće očekivati da za takvu bol i takvo stradanje i gubitak mladih života, sve se to posmatra sedeći u stolici... Mirno. To je nemoguće, jel je bol za gubitkom ogromna - kazao je Perović.  

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ogromna bol roditelja žrtava

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Malom Orašju i Duboni nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je straža ga odmah izvela. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20