• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.05.2024

18:49

Bivši direktor "Sivog doma" osuđen na pet godina: Ispraznio domsku kasu i upucao reketaša!

Tanjug

Vesti

Bivši direktor "Sivog doma" osuđen na pet godina: Ispraznio domsku kasu i upucao reketaša!

Podeli vest

Dragan Rolović (62), bivši direktor Zavoda za vaspitavanje dece i omladine "Vasa Stajić" iz Beograda, osuđen je pravosnažno na pet godina i dva meseca zatvora zbog dva krivična dela, zloupotrebe službenog položaja i pucnjave.

Apelacioni sud ga je oglasio krivim zbog toga što je od 14. januara 2016. do 24. avgusta 2017. u više navrata kao direktor Zavoda prekoračio službena ovlašćenja i pribavio sebi korist od 10.844.306.

Bez znanja i odluke Upravnog odbora Zavoda, kako je utvrđeno, potpisivao je naloge za isplatu sa žiro-računa i predavao ih blagajniku, računovođi i šefu računovodstva koji su potom podizali novac sa računa i uz potvrdu ga predavali "na ruke" Roloviću.

Zbog tog dela je, ovom presudom, osuđen na godinu dana zatvora.

Nekadašnji dobitnik nagrade "Čovek godine" u žižu dešavanja došao je i 25. septembra 2018. kada je hicem iz pištolja ranio Vladimira Kopeckog, u restoranu "Nova talija" u Žarkovu, navodno zbog višegodišnjeg reketiranja i učestalih pretnji i straha za bezbednost svoje porodice.

Foto: Tanjug

Mesto pucnjave u Žarkovu

Za taj "incident" osuđen je na četiri i po godine robije pa mu je, uključujući presudu za zloupotrebu, izrečena jedinstvena kazna od pet godina i dva meseca.

Rolović je pred sudom priznao da je upucao Kopeckog, posle pretnji da će mu oduzeti kuću. Spekulisalo se, međutim, da je Kopeckom dugovao novac zbog kockarskih dugova u koje je upao te da je, da bi platio dugove koje je nagomilao, zloupotrebljavao domsku kasu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija