• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infomrmer.rs

25.05.2024

15:51

Tužilaštvo traži pritvor za bahatog vozača! Nasmrt pregazio mladića na pešačkom prelazu, vozio pijan

shutterstock/Informer/Facebook

Vesti

Tužilaštvo traži pritvor za bahatog vozača! Nasmrt pregazio mladića na pešačkom prelazu, vozio pijan

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Miljan M. (31) zbog sumnje da je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici izvršio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je oštećeni S.S. zadobio teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih je sledećeg jutra preminuo.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Miljanu M. odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da Miljan M, upravljajući automobilom marke „Škoda superb“ pod dejstvom alkohola u krvi od 0,44 promila, 23. maja oko 19:25 časova, prilikom nailaska na pešački prelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila tako da bezbedno propusti pešaka S.S. koji je već stupio na pešački prelaz dolazeći vozilu sa leve strane.

Foto: facebook

Tragedijia! Stefan Stanojević

 

Usled toga je prednjim delom vozila udario pešaka S.S. koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, nabacio ga na poklopac motora, prednje vetrobransko staklo i krov vozila i oborio ga na kolovoz.

Tom prilikom oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminuo sledećeg jutra oko 6 časova.

Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret, Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija