• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.K.

26.05.2024

12:15

Spremni za svaki izazov: Vatrogasci iz Svrljiga se uselili u renoviranu zgradu (FOTO)

infromer

Vesti

Spremni za svaki izazov: Vatrogasci iz Svrljiga se uselili u renoviranu zgradu (FOTO)

Podeli vest

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Svrljigu danas su ušli u rekonstruisanu zgradu, što će im omogućiti ne samo bolje uslove rada već i bržu reakciju u situacijama kada je nepohodna njihova intervencija.

Zgradu je svrljiškim vatrogascima zvanično predao načelnik Uprave za vanredne situacije Luka Čaušić u prisustvu načelnika niške vatrogasno spasilačke brigade Srđana Mitrovića i prvog čoveka svrljiške policije Nenada Stojiljkovića.

-  Danas sam ovde po nalogu potpredsednika Vlade, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića kako bih otvorio rekonstruisani objekat vatrogasno spasilačkih jedinica u Svrljigu.  Ovi momci,  kao uostalom i svi pripadnici Uprave za vanredne situacije ponos su MInistarstva unutrašnjih poslova i naše zemlje  Posebno me raduje što sam u razgovoru sa ministrom Dačićem uveren da ćemo imati još veću podršku u opremanju u unapređenju uslova rada pripadnika Uprave za vanredne sitaucije - rekao je Čaušić.

 

On je pohvalio delovanje svrljiških vatrogasaca tokom nedavnih poplava.

- Kako ovi momci rade pokazalo se 3. maja kada su poplave pogodile ovaj kraj. Taada su naši pripadnici munjevito  izašli na teren, evakuisali jednu slabo pokretnu osobu, stoku, crpeli vodu iz preko 20 objekata i pomagali građanima Svrljiga. Rekonstrukcija ove zgrade nije samo značajna za  unapređenje života i rada naših pripadnika već je od  velikog značaja za  brži izlazak i efikasnije pružanje pomoći građanima - objasnio je Čaušić.

Upozorio je da je pred pripadnicima ove službe izazovno vreme.

- Svi zajedno moramo da se spremamo za ono što nas čeka a to su jače klimatske promene. Čitav sistem  treba da bude pripravan uključujući i lokalnu samoupravu koja mora da obrati pažnju na preventivne radove, prvenstveno na izgradnju bedema na tokovima drugog reda.  Zbog nedostatka bedema na Prevačkoj reci 3. maja  potopljene su  Prvomajska, Boračka i ulica Vojislava Krejanovića.  To je  opomena da svi moramo da radimo,  da se spremamo za jače elementarne nepogoda Ovo je jedan od načina za unapređenje naših aktivnosti. U istom cilju rekonstruisali smo zgradu Uprave za vanredne situacije u Nišu, izgrađen je dom u Aleksincu, nakon Svrljiga sledi Doljevac, zatim Knjaževac, Veliko Gradište, Negotin, zgrada Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu i Novom sadu te sedište sektora za vanredne situacije u Beogradu  kako bi naši pripadnici u celoj Srbiji imali najbolje uslove za rad - zaključio je Čaušić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50