• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

27.05.2024

06:47

Danas i sutra saslušanje novih svedoka: Da li  će oni otkriti neki detalj i pomoći policiji da se dođe do tela male Danke Ilić?

Shutterstock, Društvene mreže

Vesti

Danas i sutra saslušanje novih svedoka: Da li će oni otkriti neki detalj i pomoći policiji da se dođe do tela male Danke Ilić?

Podeli vest

Ni nakon dva meseca informacija vezanih za nestanak i ubistvo male Danke ilić u Banjskom Polju 26. marta , još uvek nema. U Višem Javnom Tužilaštvu u Zaječaru koje vodi istragu , kažu da će se danas i sutra obaviti nova saslušana još dva svedoka, kako bi se eventualno došlo do saznanja gde se nalazi telo dvogodišnje devojčice.

Osumnjičeni za ubistvo Dejan D. i Srđanu J.  iz specijalne psihijatrijske  zatvorske bolnice u Beogradu u kojoj  su boravili radi  veštačenja  psihičkog stanja, vraćeni su u pritvorsku jedinicu u Zaječaru  sa izveštajem specijalista veštaka, da su potpuno uračunjljiivi.

Ipak, i pored toga , VJT u Zaječaru zbog  postojanja  opasnosti  od  mogućeg  bekstva kao i falsifikovanja, uklanjanja i uništavanja  dokaza  i tragova  počinjenog krivičnog dela,  kao  i mnogo  drugih  okolnosti koje su uzete u obzir jer su  uznemirile javnost,  osumnjičenima je   produžilo   pritvor na još 30 dana. 

Foto: društvene mreže/Informer

 

 

Pritvor u kome se nalazi otac osumnjičenog Dejana D. iz Zlota, Radoslav Dragijević, ističe za tri dana , tačnije  29. maja  i on  mora biti pušten da se brani sa slobode,  jer telo Danke Ilić još uvek nije nađeno , pa stoga više nema osnova za  njegovo zadržavanje.  

Podsećamo, on  je  uhapšen jer je sa pokojnim, mlađim sinom Daliborom D. koji je preminuo od srčanog udara u Policijskoj upravi u Boru,  pomogao starijem sinu Dejanu D. da beživotno  tela deteta  premesti  na drugu lokaciju, za koju  se ni dana danas nezna gde se nalazi,  jer se najstariji Dragijević brani ćutanjem. 

U međuvremenu  15. maja , od srca je preminula i  majka Dejana D. Svetlana Dragijević , koja je imala status povlašćenog svedoka zbog specifičnosti slučaja, te se vezano za ovo krivično delo pred tužiocem  izjasnila da ništa nezna da je jako bolesna,  čvrsto uverena  da njeni članovi porodice to krivično delo nisu učinili.  Tako da će Radoslav Dragijevć nakon puštanja iz zatvora zateći praznu kuću u Zlotu. 

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

 

 

Zakomplikovan i veoma težak slučaj u kome se ni nakon dva meseca nezna šta se zapravo tačno  dogodilo  sa dvogodišnjom Dankom Ilić koja je tog kobnog 26. marta sa majkom i bratom boravalila na porodičnom imanju  u Banjskom Polju i pod misterioznim okolnostima nestala, uneo je nemir , strah i zebnju ne samo kod meštana Bora već i javnosti u čitavoj zemlji i van njenih granica. Mnogo je nagađanja, predpostavki ali prava informacija sta se zapravo tačno dogodilo sa detetom,  još uvek se  ne nazire. 

Ipak , uz poslednji  iskaz meštanina Bora iznetom Policiji , gde je  i kada poslednji put video osumnjičene za ubistvo  dvogodišnje Danke Ilić  26. marta,  kada je  prijavljen i njen  nestanak, uz  iskaze dosadašnjih i novih  svedoka koji će biti saslušani u narednim danima , kao i uz eventualnu kontrolu kretanja oca  osumnjičenog za ubistvo, Dejana D . Radoslava , kada bude pušten, postoji nada da bi se  moglo  doći do   traga gde se nalazi teleo  nesretno nastradalog deteta  i istraga  privela  kraju , mišljenja su oni koji  su se u svom radu susretali sa sličnim slučajevima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija